Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, август 01, 2011

Обръщение на Главния мюфтия на мюсюлманите в Република България по-случай месец Рамазан 2011

Обръщение на Главния мюфтия на мюсюлманите в Република България по-случай месец Рамазан 2011

Понеделник, 01 Август 2011г. 08:19ч.

Бисмилляхиррахманиррахим
Скъпи братя и сестри мюсюлмани, уважаеми сънародници
Намираме се пред най-свещения месец, Рамазан. В този месец е низпослан свещения Коран, който разкъса тъмнината и озари сърцата и душите на хората. Низпосланието на Корани Керим отвори нова страница в историята на човечеството, като му показа пътя на спасението и щастието. Месец Рамазан е характерен с очистването на Кяабе от идолите, които са запълвали вътрешността на кяабе. Ето защо мюсюлманите не пропускат в този месец да правят повече ибадет.
Говеенето в Рамазан е задължителен ибадет за мюсюлманите, както е бил задължителен и за хората преди тях. Това на пръв поглед е трудно изпитание, но в същност говеенето в Рамазан е милост от Аллах Теаля, от който се възползват всички вярващи. Отдадеността на Аллах в този месец и задълбоченото четене на Корани Керим е другият важен компонент от служенето в Рамазан.
Мухаммед ( А. С.) казва, че се опрощават греховете на всеки, който говее в Рамазан. Освен казаното до тук, Рамазан е характерен и с милостинята, която заможните дават на социално слабите. Тези добрини заздравяват връзките между хората, независимо кои и какви са те.
Нека в този месец да бъдем по-активни в извършването на добрини, да бъдем състрадателни към към страдащите и искаме опрощение от Аллах с.т..
Надяваме се Аллах Теаля да приеме ибадета ни, да се смили над нас, да ни напъти, да ни закриля и да пази целия български народ.
Cenabı Hak ıbadetlerinizi kabul etsin. Günahlarınızı affu magfiret eylesin vesselamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuh.

http://genmuftibg.net / Минаре България / http://ramazan-ramadan.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи