Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, август 02, 2011

Рамадан 2011 започна

Авторски снимки:Кадъ Сейфуллах Ефенди Джамия - град София,архитект:Мимар Синан,построена:1567 г. (Баня баши джамия - град София).

Рамадан 2011 започна

Свещения мюсюлмански месец Рамадан започва днес – 1 Август 2011г. Мюсюлманите по целия свят ще започнат с ежедневните си пости от днес. Както повелява традицията часовете от изгрева на Слънцето до неговия залез са време за въздържание от вода, храна, тютюн, както и всякакви други удоволствия. След залез слънце семействата се събират за традиционната постна вечеря. Мнението на вярващите е, че постите ги учат на дисциплина и на съпричастност към бедните, които са принудени да живеят в глад и лишения всеки ден. Хората, които не могат да постят поради здравословни или други причини дават храна на бедни хора по времето на Рамадан.

Тази година се очаква един доста различен Рамадан и главна причина за това са революциите обхванали арабския свят. Много от революционните сили в Либия, Сирия и Йемен, очакват с нетърпения започването на свещения месец. В техните очи той е време за пълно освобождаване от тиранията на сегашните политически режими.

В Сирия се организират протести след всяка петъчна молитва. Сега организаторите се надяват да успеят да привлекат повече хора, във времето след традиционните нощни молитви, изпълнявани само по време на Рамадан. Ако успеят това би означавало, че властите в Сирия може да бъдат изправени пред всекидневни и почти денонощни протести.

В Либия бунтовническите сили вярват, че през часовете за пост Аллах ще е на тяхна страна и ще им помага в борбата с тиранията. Въпреки въздържанието от храна и вода през деня те са готови да не спират да се борят.

В Египет, където напрежението между протестиращите и армията започва да се увеличава, правителството предприе мерки за субсидиране, чрез което да се поддържат много ниски цени на основните храни, като например хляба. Подобни действия предприе и президента на ОАЕ, който разпореди да бъде отпусната субсидия за ориза, през времето на Рамадан 2011.

http://arabiz.bg / Минаре България / http://ramazan-ramadan.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи