Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, август 10, 2011

Европа се оказва най-проблемата част на света, когато става дума за религиозна свобода

България в класация за ръст на религиозната нетърпимост

10 август 2011

Ню Йорк, САЩ /КРОСС/ Над 2,2 млрд. души, казано иначе почти една трета от цялото население на земята, живеят в страни, в които или има ограничения на властта върху религията, или има „социална враждебност" по отношение на вероизповеданията. Това показна проучване на изследователския център Пю, цитирано от електронното издание на „American Magazine".
Европа се оказва най-проблемата част на света, когато става дума за религиозна свобода. Най-голям е процентът на хората с враждебно отношение към религията именно на Стария континент. Там са регистрирани пет страни със значителен ръст по отношение на този вид социалната нетърпимост - България, Дания, Русия, Швеция и Великобритания, става ясно още от доклада на изследователите.
Най-много пък са страните от Близкия Изток и Северна Африка, в които ограниченията върху религията са нараснали. В Египет има и религиозна нетърпимост. Припомняме, че там станаха сблъсъци между мюсюлмани и християни.
Религиозната нетърпимост е нараснала значително между 2006 и 2009 година. Оказва се, че само 1 процент от жителите на планетата са се натъкнали на намаляваща враждебност по отношение на религията.

Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи