Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, август 10, 2011

Института "Пю" съобщават, че в рамките на тригодишния изучаван период е имало инциденти срещу мюсюлмани в 117 страни (59%)

Религиозното насилие и злоупотреби по света се увеличават, според проучване

10 август 2011

Вашингтон. Свързаните с религията насилие и злоупотреби са се увеличили по света в периода между 2006 и 2009 година, предава АФП, позовавайки се на американско частно проучване. Християнските и мюсюлмански общности са били най-чести обекти на насилие и злоупотреби.
От форума за религия и публичен живот на института "Пю" съобщават, че в рамките на тригодишния изучаван период е имало инциденти срещу християни в 130 страни (66 %) и мюсюлмани в 117 страни (59%).
През 2009 година правителствата в 101 държави, което е над половината брой страни по света, са използвали най-малкото някои видове форми на сила срещу религиозни групи. Година по-рано 91 държави са прилагали подобен вид мерки.
В регионално отношение в Близкия изток и Северна Африка имат най-висок дял на правителствено налагани ограничения на свободата на хората да изповядват религията си.
Египет, по времето на отстранения по-късно лидер Хосни Мубарак, се нарежда на първо място от всички страни през 2009 година по отношение на налагани от правителството ограничения. Те включват забраната на партията "Мюсюлмански братя" и социални враждебни действия, основани на религията, включително атаки срещу мюсюлмани.

иаф / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи