Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, август 22, 2011

Депутатът Хасан Адемов даде вечеря Ифтар за 50 човека в разградската джамия „Ахмед бей"

http://www.razgradonline.com

Хасан Адемов даде Ифтар в Разград

Депутат даде вечеря Ифтар за 50 човека в разградската джамия „Ахмед бей". Самият д-р Хасан Адемов не присъства на вечерята, която започна в 20.20 ч. - след залез слънце на мюсюлманите, които постят е разрешено да се хранят. Народният представител бе осигурил средствата за закупуването на продуктите, за да се нахранят 50 бедни. Менюто за тях бе млечна супа с кус кус, кюфтета на скара с картофи, ориз и домати, еклер и безалкохолно.

Ислямът повелява в една вечер в месеца преди празника Рамазан байрам заможните мюсюлмани да осигуряват храна за бедните и нуждаещи се вярващи. В джамията в Разград традицията се спазва всеки ден, като различни хора поемат финансирането на благотворителната дейност. Тази година желаещите бяха повече от дните в свещения месец, каза секретар-касиерът на Мюсюлманското настоятелство Ахмед Махмуд. В такива случаи двама могат да си поделят разходите.

Бизнесмени от Разград и побратимения на града Авджилар са сред дарителите за вечерите Ифтар в разградската джамия тази година. Дарение е направила и д-р Нигяр Сахлим - също народен представител от Разград.

в се / http://ramazan-ramadan.blogspot.com

Джамия „Ахмед бей"
,Разград

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи