Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, август 17, 2011

Община Байрампаша ще дава ифтар на 3000 души в Кърджали

Община Байрампаша ще дава ифтар на 3000 души в Кърджали

Истанбулската община Байрампаша за четвърти път на 24 август 20011 г. ще дава благотворителна вечеря ифтар в Кърджали на 3000 души. Проявата е част от подетата през 2005 година инициатива „Рамазан на Балканите” от Байрампаша, като този път се организира съвместно с Дружеството за турска култура и изкуство в Кърджали. Програмата ще стартира в 20.00 часа с концерт на известни турски изпълнители пред стадион „Дружба”, след което ще бъде раздадена храна на всички присъстващи мюсюлмани и християни. За целта Община Байрампаша ще осигури специално майстори готвачи от Турция, както и тир с импровизирана кухня, където ще бъдат приготвени традиционни турски ястия.
Председателят на Дружеството за турска култура и изкуство Мюзекки Ахмед изтъкна, че Община Байрампаша вече за шеста година продължава инициативата, започната от стария кмет Хюсеин Бюрге и дава ифтар на хиляди мюсюлмани и други общности, които населяват различни градове на Балканите, както и представя специална програма за месец Рамазан. Той отбеляза, че Байрампаша за четвърти път ще дава ифтар на 3000 души в Кърджали, като програмата включва изпълнения на много известни турски певци, както и религиозни песни, наричани иляхи. Мюзекки Ахмед сподели, че събитието ще се предава пряко по различни турски телевизии и така ще се следи в Турция и света.
„Искаме да изживеем заедно щастието и спокойствието, което носи духа на месец Рамазан на комшийски ифтари в Байрампаша и братски на Балканите. Пожелавам на цялата мюсюлманска общност в света и човечеството месец рамазан да бъде благотворителен. С най-искрени чувства ви поздравявам и поднасям своите уважения”, изрази по този повод кметът на Байрампаша Атила Айдънер.
След Кърджали Община Байрампаша ще дава ифтар в Община Дулово, област Силистра. В предишни години пък освен в Кърджали турската община раздаде храна в Хасково, Шумен, Айтос, Руен и други градове на България.

Ресмие МЮМЮН

Кърджаалъ хабер / Минаре България / http://ramazan-ramadan.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи