Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, август 02, 2011

Бизнесмен стана монах:Какво може да накара един мъж да зареже светския живот и да влезе в манастир?

Бизнесмен стана монах


Biznesmen stana monah - 31.07.2011 by timesbg


Какво може да накара един мъж да зареже светския живот и да влезе в манастир? Успял с бизнеса си в Съединените щати българин се върна в родината си, за да стане монах. 38- годишният отец Огнян е най- новото попълнение в мъжкия манастир „Благовещение" край кюстендилското с. Копиловци.

Манастирът е събрал образовани мъже с по няколко висши образования, успели у нас и в чужбина, загърбили всичко, за да се отдадат на вярата и на земеделския труд. Само в тях намират духовен мир и истинско щастие.

Огнян Петров е от София. След като завършил образованието си специалност „двигатели с вътрешно горене отворил собствен автосервиз. На няколко пъти обаче станал жертва на кражби и в дома си, и в сервиза.

Заминал за САЩ с идеята да спечели пари и да създаде семейство. Там му провървяло. Успял да постигне изключително бързо американската мечта- собствена фирма за боядисване на къщи, натрупал капитал и можел да си позволи много повече от това, за което мечтаел. Отдал се и на любимите си екстремни спортове- уиндсърфинг, рафтинг, ски и алпинизъм.

БНТ:
- Какво ви накара да се върнете в България?

Отец Огнян:
- Единствено и само православието. За много хора това не е ясно. Много мои приятели смятаха, че съм се объркал и че съм се побъркал.

Огнян открил, че смисълът на живота не са материалните блага, към които се стремят повечето хора.

Отец Огнян:
- Случайно или не, на 33 години, когато се обърнах към православието се почуствах ограбен, абсолютно. Това време съм го изгубил цялото. 33 години аз съм бил в една огромна заблуда и лъжа.

В манастира край Копиловци, Огнян открил и своето семейство.

Отец Огнян:
- Пожелавам на всеки един човек да си намери такова семейство и такова братство. Мога да кажа, че тука са хора, които имат жива вяра. Хора, които не ги интересува кой какво работи, всичко е за слава Божиия и ние се борим със себе си. За спасение на душите. Ние се молим за хората.

Сега отец Огнян винаги носи качулка на главата си, за да не се поддава на изкушенията. Работата му в манастира е да продава произведената от монасите земеделска продукция.

Със спечелите средства, монасите довършват манастирския комплекс. Отскоро в обителта е и българин, дошъл от Копенгахен, който се грижи за животните в стопанството на манастира.
Автор: Елица Иванова, Кюстендил

бнр / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи