Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, август 09, 2011

Американският свещеник Севридо Роис е ПРИЕЛ ИСЛЯМА

Само един айет от Корана е накарал свещеник да приеме Исляма

2011

Така може да каже само Бог! „Това е Писание, в което няма съмнение и се явява вярно ръководство за богобоязливите” – втори айет от сура „Ал-Бакара” (Кравата), изменил живота на американския свещеник Севридо Роис до неузнаваемост.
Бидейки студент в последния курс в католическата семинария в град Квин, Севридо Роис се е занимавал с приобщаване към християнската вяра на затворници и организирал в затвора неделни училища.
„Преди заключителните изпити на нас ни дадоха задание да се запознаем с писанията на другите религии, които ние познаваме, в какво вярват хората и могат ли да бъдат привлечени ефективно към християнството” – си спомня бившия семинарист. Една от тези книги бе Корана, неговото прочитане стана повратна точка в моя живот. Когато аз прочетох втория айет от сура „Ал-Бакара” - „Това е Писание, в което няма съмнение и се явява вярно ръководство за богобоязливите”, аз си спомних, че обикновено в началото на всяка книга автора моли за извинение за допуснати грешки, обръщайки внимание на факта, че в книгата е само неговото мнение и т.н. Но в този айет е казано – „ Това Писание в което няма съмнение...” – показва, че неговия Автор изведнъж утвърждава, че в тази книга е абсолютната истина. Нито един човек не би се осмелил да каже, че в неговото произведение няма нито една грешка. Само Бог би могъл да твърди така”.
Четейки Корана Севридо намерил в него информация, която противоречала на неговата религия. Той се обърнал за разяснения към преподавателите в семинарията, но бил посъветван от тях да не чете Корана, защото това е „творение на Сатаната”. Тяхната забрана само засилила неговия интерес към Исляма. Няколко месеца той не се разделял с Корана, като все повече и повече се убеждавал, че да се напише толкова ясно и подробно ръководство за живота не може да е дело на човек.
„Изучавайки исляма и сравнявайки го с християнството, аз почувствах, че се намирам на кръстопът. Тогава аз се помолих на Бог да ми помогне да намеря правилния път – споделя той. След това излизайки от къщи видях човек облечен както обикновено се обличат мюсюлманите. Запитах го дали е такъв. Отговорът беше „Да”. Този брат се е наричал Салем Баки и в момента отивал в джамията. Последвах го. В джамията не видях никакви обекти за поклонение и разбрах, че в Исляма действително няма идолопоклонничество. И така аз започнах всеки ден да посещавам джамията, сядах в един ъгъл и с никои не разговарях. Веднъж един мюсюлманин дойде при мен и ми предложи да ме научи на „вуду”. Аз се удивих. „Нима в Исляма има магии” – попитах аз. Оказа се, че вуду (на арабски език) означавало измиване преди молитва. Този брат ми показа как се извършва и втози ден аз приех Исляма”.
Севридо Роис приел новото име Али.

Главно мюфтийство / Минаре България

1 коментар:

  1. Анонимен11:54 сл.об.

    Дано,има повече такива хора които приемат исляма за своя религия,защото те стават чудесни мюслюмани...

    ОтговорИзтриване


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи