Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, август 15, 2011

На ифтара австралийските мюсюлмани разказват на немюсюлманите за Исляма

На ифтара австралийските мюсюлмани разказват на немюсюлманите за Исляма

През Рамазана мюсюлманите в Австралия са решили да се възползват от трапезата по време на ифтар (разговяването) , за да разясняват на немюсюлмани Исляма. Мюсюлманската организация, която провежда ифтарите в град Винзам е допълнила благотворителните вечери с лекции за основите на Исляма. Мероприятието е придобило много голяма популярност сред местните жители. Всяко едно от тях се посещава от по около 500 човека.
Инициаторът на просветителските ифтари Рашид Ал-Шакик е убеден, че лекциите ще спомогнат на хората да узнаят истината за Исляма и правилно да го разбират.
„Много наши гости след лекцията казват, че са научили съвсем нови неща за Исляма. Ние сме наблегнали на основното и се надяваме, че ще можем грамотно да разясним на хората основните принципи на нашата религия” – казва той.
На ифтарите немюсюлманки общуват с жени в мюсюлманско облекло и започват да разбират, че това облекло не потиска жената мюсюлманка.
Сред посетителите на лекциите имало и полицай и дори и член на парламента на щата Колин – Хартланд. Тя се е обърнала с призив към организаторите на мероприятието да участват в работата по ликвидирането на ксенофобията в обществото.

http://genmuftibg.net / Минаре България

:::

Авторски снимки:Джамията в град Асеновград - 14.08.2011 г.!

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи