Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, август 27, 2011

Българските изселници в Турция се връщат в България за Рамазан Байрам

Българските изселници в Турция се връщат в България за Рамазан Байрам

Нахиде Дениз


Нахиде Дениз

Кореспондент в Истанбул,Турция

Автор: Нахиде Дениз - кор. на БНР в Истанбул

Над 10 млн.турци от вчера тръгнаха на път, за да прекарат големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам или Шекер Байрам, който започва в понеделник по родните си места, в курортите или в чужбина.

Правителството обяви и идния петък,2 септември за неприсъствен ден и ваканцията стана девет дни. Автомагистралите, автогарите, ж.п. гарите и морските гари, летищата се задръстиха от пътници.

Автобусните фирми за България, като Метро и други пуснаха допълнителни автобуси, за да извозят хората, защото много изселници както на всеки байрам така и сега заминават за България, за да прекарат празника по родните места ,да целунат ръка на възрастните, да се поздравят с роднините и близките, да посетят гробовете на починалите. Това са традиционните мюсюлмански ценности, които се почитат и спазват от 7 до 77 годишните.

През ваканционните дни преминаването по магистралите и мостовете над Босфора ще бъде безплатно. А през дните на Байрама градският транспорт в Истанбул ще превозва с 50 на сто намаление.

Хиляди екипи на транспортната полиция са на крак, понеже статистиките показват, че най-много пътнотранспортни произшествия стават по време на Байрама. На всеки 30 км. са поставени контролни постове. Тази година трафикът ще се контролира и по въздуха, нека шофьорите имат предвид това.
Морските курорти се напълниха с летуващи. Около половин милион турци ще прекарат ваканцията в чужбина. Турските авиолинии пуснаха допълнително 52 полета.

бнр / Минаре България / http://ramazan-ramadan.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи