Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, май 27, 2011

Четирима мюсюлмани се събраха на мълчалив протест между сградите на Министерски съвет и Президентството пред бившия партиен дом

Сидеров да не е приел исляма, питат мюсюлмани

26.05.2011

Ина Друмева

Четирима мюсюлмани се събраха на мълчалив протест между сградите на Министерски съвет и Президентството пред бившия партиен дом. Те заклеймиха действията на партия Атака и лидера Волен Сидеров от миналия петък, когато атакисти и мюсюлмани влязоха в стълкновение пред столичната джамия „Баня Башъ".

„Тук сме, за да покажем, че гражданското общество в България не може да търпи такива прояви на политически партии и такова осквернение на молитвени храмове като тези в петък пред джамията „Баня Башъ", заяви Вели Караахмед. Той посочи, че са избрали тази форма на протест, защото това е най-цивилизованият начин да се обявят срещу подобни мероприятия и явления в България.

„Не е необходимо човек да крещи и да демонстрира, а е необходимо да заяви позицията си, без дори да я изказва", коментираха протестиращите. Те настояват да се свика Консултативен съвет при президента и участниците в него да излязат с няколко задължителни решения.

Трябва да се забрани използването на религиозните вярвания за партийни цели, както и духовни лица да участват в мероприятия на политическите партии, смятат мюсюлманите. Те настояват и за забрана на провеждането на партийни митинги на по-малко от 500 метра от молитвените храмове на всички вероизповедания у нас.

Според протестиращите всяка партия, която наруши тези принципи трябва да бъде глобяване с 20% от държавната субсидия. „Това са парите, които ние, данъкоплатците, им плащаме, за да работят срещу нас и да всяват напрежение", коментираха недоволните мюсюлмани.

„Атака" притеснена за утрешни провокации пред джамията
Още...

Те категорично заявиха, че искат снемане на депутатския имунитет на лидера на Атака Волен Сидеров и лидера на ДПС Ахмед Доган.

„Противопоставяме се категорично на опитите нашият протест да бъде използван от различни партийни централи", заяви Вели Караахмед. Той посочи, че кметът на София Йорданка Фандъкова е била уведомена от страна на Атака за мероприятие пред самата баня.
„Това, че Атака нахлу в двора на джамията непосредствено и се опита по насилствен начин да изтръгне високоговорителите на джамията и на тяхно място да сложи колони, не е ангажимент на кметството", заявиха протестиращите.
„Искрено се надявам, че Йорданка Фандъкова ще се срещне с главния мюфтия, за да не се случват в бъдеще такива неща", посочи Вели Караахмед.

Той запита риторично какво прави Волен Сидеров на петъчна молитва. „Та нима той е приел исляма?", продължи Караахмед и сподели, че се чувства омерзен от това, че с неговите пари под формата на данъци за държавата се изправя политическа партия, която го мачка.

Мюсюлманите не трябва да бъдат лишавани от едно тяхно основно право, гарантирано от Конституцията на България, категорични са протестиращите.

Те се обърнаха към премиера Бойко Борисов, президента Георги Първанов, вътрешния министър Цветан Цветанов и главния прокурор Борис Велчев, като ги призоваха да вземат отношение по въпроса. „Това е нещо, което оставя трайни белези в гражданите и последствията могат да бъдат непредвидими", смята Вели Караахмед.

Той сподели, че от няколко дни не се е возил в метрото, защото се страхува от нападение. От петък получава заплахи по телефона, но не знае от кого точно са отправени заплахите.
„Това ще го споделя с градския прокурор на София Николай Кокинов и с главния прокурор Борис Велчев. Надяваме се, че те като олицетворение на правотата и демокрацията ще чуят нашия глас", каза още Караахмед.

На въпрос дали партия Атака трябва да бъде забранена, той отговори с въпрос: „Редно ли е да съществува партия, която се изправя срещу собствените си граждани" и допълни, че би отговорил с мълчание. Той е убеден, че ако наистина партията защитава националните интереси вместо да тръгва с тояги, яйца, камъни и бухалки срещу гражданите, трябва да намери диалог с тях.
„Не може една политическа партия да вдига пръст, да сочи и да казва - това са терористите, това са фундаменталистите, ние сме хрисимите, радетелите и защитниците на националния интерес", коментира Караахмед.

„Що за защита на национален интерес е да влезеш със сила в молитвен храм", питат риторично мюсюлманите. Според тях националният интерес е в момента българи, мюсюлмани, евреи, роми да се разбират добре.

Четиримата мюсюлмани предвиждат и други предстоящи протести, които могат да прераснат в гладна стачка, докато държавните мъже не осигурят сигурността на всеки един - без значение дали е мюсюлманин.

„Ако Волен Сидеров може да си позволи охрана от НСО, аз и децата ми не могат", завърши Вели Караахмед.

нюз.бг / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи