Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

неделя, май 29, 2011

Ново масово убийство,извършено от Нато в Афганистан - при въздушния удар на НАТО са загинали пет момичета, седем момчета и две жени

Нов трагичен инцидент при акция на НАТО в Афганистан

Смъртоносните ракети са били изстреляни от хеликоптер на ИСАФ

Смъртоносните ракети са били изстреляни от хеликоптер на ИСАФ

При въздушен удар на НАТО в Афганистан бяха убити 14 цивилни граждани. Това е един от най-тежките инциденти при акция на международните войски от месеци насам.

Предимно цивилни граждани страдат най-много от войната в Афганистан. Това потвърди отново трагичният инцидент в южноафганистанската провинция Хелманд от нощта срещу неделя. По думите на говорителя на местното правителство Давуд Ахмади при въздушния удар на НАТО са загинали пет момичета, седем момчета и две жени. Други шест души са били ранени.

Американски военни части са били обстрелвани от бунтовници талибани и са помолили за въздушна подкрепа. В резултат са били изпратени хеликоптери, които да помогнат на войниците. При акцията са били ударени две къщи, в които са се намирали цивилни граждани. Говорител на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ИСАФ) информира, че случаят ще бъде разследван и екип от следователи вече е на път към региона.

Нарастващ гняв

Цивилното население в Афганистан страда най-много от войната


Цивилното население в Афганистан страда най-много от войната

"Домът ми беше бомбардиран посред нощ, а децата ми бяха убити", каза един от пострадалите цивилни граждани. "Талибаните бяха далеч от къщата ми. Защо я бомбардираха?" Нараства гневът на хората в Афганистан, предизвикан от смъртта на цивилни граждани при въздушни удари на международните войски. По данни на официалните служби през последните дни при акции на НАТО в Афганистан са загинали повече от 30 цивилни граждани.

Според информация на ООН през 2010 в конфликта в Афганистан са загинали почти 2 800 цивилни. За около 15% от жертвите отговорност носят афганистански и чуждестранни войски, за по-голямата част от жертвите обаче вина имат бунтовниците талибани.

Убити по погрешка

Седмица по-рано в източната част на страната, в провинция Нангархар беше убито младо момиче по време на акция за залавяне на водач на талибаните. То било застреляно, докато се опитвало да избяга от мястото на акцията, съобщиха от ИСАФ. На войниците им се сторило, че момичето носи оръжие. По данни на местни информационни източници в случая ставало дума за 12 годишно момиче. При акцията, в която участвали и афганистански войници, по погрешка бил застрелян мъж, който по-късно бил идентифициран като полицай. Залавянето на талибанския водач се оказало неуспешно.


М. Шрадер, ДПА, АП, Й. Йорданова


дв / Минаре България

:::

УБИЙЦИ:14 жени и деца са убити при натовски въздушен удар в Афганистан

14 цивилни жертви на натовски удар в Афганистан

Автор: Световните агенции/ БНР

14 жени и деца са убити при натовски въздушен удар в Афганистан. Според представител на местните власти, мишена на удара били бунтовници-талибани, но вместо това натовските самолети поразили две къщи на мирни жители.

Ударът е бил нанесен късно вчера в областта Навзад, съобщи говорителят на администрацията в провинция Хелманд Давуд Ахмади.

Говорител на Алианса каза, че е наясно със съобщенията за цивилни жертви и добави, че съюзнически и афганистански части разследват инцидента.

бнр / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи