Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, май 25, 2011

Али Юзеиров:Ние не искаме да се пролива кръв, искаме да живеем заедно !

Али Юзеиров:

високоговорителите могат да бъдат свалени.

Ние не само ще ги свалим, ако трябва ще затворим джамиите, само и само да има мир.

Ние не искаме да се пролива кръв, искаме да живеем заедно !


:::

Али Юзеиров готов да затваря джамии, за да има мир
25.05.2011, 09:02 (обновена 25.05.2011, 09:32)
news.bg
Коментари (37)
юзеиров

© БГНЕС

Като силна провокация от страна на "Атака" Али Юзеиров определи инцидента между привържениците на „Атака" и молещите се мюсюлмани пред столичната джамия. Започвайки изказването в ефира на Нова Телевизия с думите Салем алейкум (Мир вам - бел.ред.), той отрече да е имало провокация от страна на мюсюлманите.

Попитан дали все пак шумът от джамията не е прекалено силен, отговори, че ако това е цената на мира, високоговорителите могат да бъдат свалени. Ние не само ще ги свалим, ако трябва ще затворим джамиите, само и само да има мир. Ние не искаме да се пролива кръв, искаме да живеем заедно, каза Юзеиров.

На въпрос как ще коментира твърдението на Волен Сидеров, че той е човекът, който е провокирал ответната реакция сред молещите се, Юзеиров отново отрече да е предприемал подобни действия. Припомняйки поговорката „да би мирно седяло, не би чудо видяло", той не даде повече обяснения. Допълни само, че не е хвърлял камъни по националистите, не е нападал никого и не познава лицата, които са атакували хората на Волен Сидеров.

Запитан как си обяснява това, което направи „Атака", кандидат-президентът отговори, че нещата в България никога не се случват случайно и винаги има скрит замисъл, но не поясни точно какво има предвид.

Али Юзеиров не отрече по време на инцидента да са се чували възгласи „гяури", но поясни, че гяур означава невярващ в нищото. По думите му станалото пред джамията „Баня Башъ" е провокация от страна на националистите и то много опасна.

Не става въпрос за една партия срещу друга, става въпрос за сблъсък между две световни религии, изтъкна той и продължи - само като си помисля какво може да стане... Запитан „какво може да стане", Али Юзеиров посочи, че има много държави, където се е осъществявал геноцид и даде за пример страни от Африка.

Али Юзеиров потвърди, че ще се кандидатира за президент на България. Той посочи, че има „много добра идея" за страната. Главна цел на Юзеиров, ако бъде избран за държавен глава, ще е да обедини всички, които живеят в България.

Искам държавата да се обедини, да не се делим на турци, българи, цигани, помаци, защото сме една шепа народ, заяви Юзеиров. Той не даде повече подробности за визията си за развитието на страната, подчертавайки единствено, че кампанията му ще бъде скромна и тиха. Това ще е така, защото по думите на кандидата за президент, той самият и семейството му постоянно биват подлагани на атаки и медиите почти не му дават трибуна за изява.

Създателят на партия Отоман изтъкна още, че обича България, че тя е неговата родина и че я харесва такава, каквато е. Въпреки това изпита известно затруднение да рецитира стихотворението „Аз съм българче", за което го помоли водещият. В края на интервюто си Али Юзеиров пожела да прочете в ефир част от първата сура от Корана, като изтъкна, че когато един човек я чете пет пъти на ден, той не може да бъде лош.

Припомняме, Али Юзеиров и брат му - Юзеир, нашумяха около създаването на сдружение "Български Червен полумесец", Мюсюлмански демократичен съюз и партия ОТОМАН.

Срещу двамата бяха повдигнати три обвинения.

Те бяха за организиране на партия на религиозна основа, за провеждане на прекратено от поповския кмет митинг-събрание за учредяването на партията „Мюсюлмандемократичен съюз" и за едро хулиганство във връзка със строителството на първия паметник, наречен "На незнайния турски войн" в село Славяново.

нюз.бг / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи