Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, май 20, 2011

ГОРИ МОЛИТВЕНО КИЛИМЧЕ,ПАДНАЛО В РЪЦЕТЕ НА "АТАКА"


:::

"Атака" минава в опозиция още днес, ако не бъдат освободени задържаните симпатизанти на партията

20 май 2011

София. "Атака" минава в опозиция още днес, ако незабавно не бъдат освободени задържаните симпатизанти на партията. Това каза Волен Сидеров в Народното събрание, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
Български полицаи се подиграват с български патриоти, има задържани наши активисти, има задържани хора от законно разрешен митинг и нито един задържан ислямист, с чалма на главата, които се подиграват с България, които проповядват джихад, и които искат смърт на християните. Ето ви снимки, каза Волен Сидеров и представи снимков материал пред малкото останали депутати в залата. Дами и господа, няма ви, избягахте, ето снимки - как беше ранен български депутат от ислямист, ето ви доказателство за ислямския терор в България - каза Сидеров. МВР частите, които бяха там и безмълвно наблюдаваха как ислямисти хвърляха камъни и се заканват на християни със смърт. Нито един арестуван. Какъв е нашият извод – нашият извод е, че в България МВР работи като еничарски корпус, срам и позор за българската полиция, която арестува български патриоти, и която не пипа с пръст нито един престъпник с чалма и с фес. За кого работите, господа от МВР, за кого работите, г-н Цветанов – за Турция ли - признай си тогава, сложи си фес. Ние повече това няма да го търпим. В България ще има тържество на българското достойнство, няма да се случи това, което вие искате с поклончета към Турция, със свалени гащи към Турция, защото в България има български патриоти, които ще се борят докрай. С нищо не може да ни изкусите и да се отклоним от пътя си. Вземете се в ръце. Ако не се вземете в ръце сега, ще ви издуха народът български и ще видите, как боли когато паднеш от високо. Към министър Цветанов има едно конкретно обръщение, незабавно да бъдат освободени патриотите от партия "Атака", активистите, които бяха заловени и откарани незнайно къде, незабавно да бъдат освободени.
Да се издири този престъпник, който хвърли и рани български депутат и да бъде задържан и съден, ако това не се случи, оттук нататък министър Цветанов има най-сериозната опозиция, която никога досега не е предполагал, че може да има и неговата оставка ще бъде искана всеки ден.
Настоявам моментално да бъдат освободени нашите активисти и ако това не стане, в днешния ден "Атака" минава в опозиция, каза лидерът на партията Волен Сидеров пред журналисти, след декларацията си в парламента. Сидеров посочи, че камъните хвърчали като дъжд. Той каза, че ако има задържани, трябва да има задържани и от джамията.
Незаконните действия бяха от страна на ислямистите, които хвърляха камъни и крещяха думи на омраза – гяури, смърт и никой не ги пипна с пръст. Българските полицаи, главен инспектор Кикьов, който дълго време отказваше да ми каже името си, отказа да ми каже, кой е наредил акцията, кой командва операцията, кой дава заповеди и през цялото време тези полицаи се хвърляха да арестуват наши активисти. Не знам колко човека отведоха – двама или трима или четирима, сега това ще го установяваме, не знам къде са ги откарали и сега искам отговор от Цветанов - къде са отведени нашите активисти. Искам те незабавно да бъдат освободени и искам да се установи кой хвърли камък и рани депутат от българския парламент, каза Сидеров.
Според него мюсюлманите са били предварително подготвени. „Вчера и онзи ден ние сме предупредили. Десислав Чуколов днес даде предупреждение двата участъка на ІІІ-то РУ и V – РУ, че вчера част от тези ислямисти от джамията са казали на наши активисти, които минават с една кола – само да дойдете утре – понеже те знаят - ще видите какво ще стане, има закана за физическа разправа и полицията е предупредена за това нещо. Полицията не взима мерки спрямо тези, които са ни заплашили, а арестуват наши хора.
Това е българското МВР, което за мен е срам и позор, че носят български пагон”, каза Сидеров.
С очите си видях как заместник-главния мюфтия отиде да шушне нещо на Кикьов и дори от микрофона попитах – Кикьов кой ти нарежда на теб мюфтията или шефа на СДВР, каза Сидеров.
Десислава АНТОВА

:::

Анастас Анастасов: Никой няма право да ползва религиозните вярвания за политическа агитация


20 май 2011

София. В 21 век сме и в центъра на София една до друга се намират джамията, синагогата и тук зад нас е "Александър Невски". По никакъв повод никой от нас няма право да ползва религиозните вярвания на който и да е български гражданин за политическа агитация и за някаква предизборна цел. Това каза заместник-председателят на НС Анастас Анастасов, който веднага след изказването на Волен Сидеров от "Атака" поиска думата, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Така че аз съм абсолютно убеден, че МВР ще си свърши работата, това дали има ли не задържани лица, дали са от партия "Атака", дали са представители на някаква друга политическа сила, това е без значение. Който е извършвал престъпления в тази държава, ще получи това, което заслужава”, заяви Анастасов.
Десислава АНТОВА

:::

Протестът е срещу високоговорителите на джамията, а не - срещу мюсюлманите, заявиха от "Атака"

20 май 2011

София. Двама души са пострадали при протеста на „Атака” срещу високоговорителите на минарето на джамията, единият е депутатът Деница Гаджева. Двамата са в „Пирогов”, съобщи Ивайло Нинов, един от организаторите на протеста на „Атака” пред журналисти пред Народното събрание, предаде репортер на Агенция “Фокус”. По думите на организатора – двама души са арестувани при проявата. „Ние протестираме срещу говорителите, а не срещу мюсюлманите. Хората в района се оплакват от шума от джамията”, каза Нинов. По думите му – 40 – 50 семейства, които живеят в района, са се присъединили към протеста. Искаме да знаем – кой хвърли камъка срещу депутатката на „Атака” и защо полицията не си върши работата. По думите му – мюсюлманите са провокирали протестиращите и полицаите не са си свършили работата. Според него – няма арестувани мюсюлмани. В момента протестиращите от „Атака” нямат разрешение за протест пред сградата на Народното събрание и там няма да се състои протест. Група от около стотина души се е събрала пред парламента, за да подкрепи лидера си Волен Сидеров и ръководството на партията. В групата е и Спаска Митрова. Те стоят около парламента.
Красимира ГЕОРГИЕВА

:::

Волен Сидеров: Частите на МВР не взеха никакви мерки, за да предотвратят инцидента с депутата на "Атака"

20 май 2011

София. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров настоя незабавно да бъде задържан този, който е ударил депутатката Деница Гаджева, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Току що, на законно разрешен митинг на партия "Атака" пред джамията в София, беше ударен с камък и ранен депутат от ПГ на Атака. Депутатката Деница Гаджева бе ударена с камък и беше откарана в "Пирогов". Частите на МВР, които бяха там, не взеха абсолютно никакви мерки, за да бъде предотвратен този инцидент или да заловят престъпника, който е от страната на джамията – няколко човека хвърляха камъни по нашите активисти - каза Сидеров в Народното събрание.
Аз се обръщам към вътрешния министър Цветанов с настояването - моментално да бъдат взети мерки да бъде задържан престъпникът - ислямист, който хвърли камък, удари и рани депутат от българския парламент. В противен случай, министър Цветанов трябва да подаде оставка незабавно и оттам нататък партия ГЕРБ, на която ние помагахме безрезервно две години, ще види какво означава опозиция в България. Всичко това, което бе досега, ще им се види детска песен, ако не вземат мерки веднага, и не озаптят еничарския корпус, който действа като еничарски корпус на Турция, а не като българска полиция - каза Сидеров.
Десислава АНТОВА

:::

Волен Сидеров: Да бъдат освободени симпатизантите на "Атака" и да бъде разследван престъпникът, ранил депутата Деница Гаджева

20 май 2011

София. Засилено е полицейското присъствие в района на парламента, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че на митинга е била ударена с камък и ранена депутатката на "Атака", Деница Гаджева. Частите на реда не взеха никакво отношение. Ние настояваме да бъде разследван и задържан престъпникът - ислямист - иначе оттук нататък партия ГЕРБ ще види какво означава опозиция в България - каза Сидеров.
За кого работите господа от МВР? За кого работите - за Турция ли, ако работите за Турция - сложете си фес - каза Сидеров. Сидеров настоя незабавно да бъдат освободени патриотите от "Атака" и да се издири този, който рани български депутат. Иначе г-н Цветанов ще има най-серозната опозиция и ще бъде искана всеки ден неговата оставка - закани се Волен Сидеров.
Десислава АНТОВА

:::

Волен Сидеров: МВР работи като еничарски корпус


20 май 2011

София. МВР работи като еничарски корпус, срам и позор за българската полиция. Незабавно да бъдат освободени патриотите от партия „Атака”, активистите, които бяха арестувани по най-брутален начин. Този, който е ударил депутатката от „Атака” с камък, да бъде задържан и съден, за това призова лидерът на „Атака” Волен Сидеров, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Протестиращи от „Атака” се насочиха към парламента, след края на митинга им пред сградата на джамията. Остава засилено полицейското присъствие в района на джамията и около Народното събрание. На място има линейка и пожарна.
Красимира ГЕОРГИЕВА

:::

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров отиде в Народното събрание

20 май 2011

София. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров отиде в Народното събрание, където се очаква да направи изявление за сблъсъците по време на днешната проява на националистите, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Засилено е полицейското присъствие около парламента. Симпатизантите на "Атака" се разотидоха от митинга пред джамията. Те имат разрешение за днешната проява.
Десислава АНТОВА

:::

"Атака" предизвика масово сбиване пред джамията "Баня Башъ"

Привържениците на партия "Атака", които протестират срещу високоговорителите на джамията "Баня Башъ" в центъра на София, започнаха да се бият с мюсюлманите, които се опитваха да проведат петъчната си молитва, предаде репортер на БГНЕС.

Един от представителите на партията на Волен Сидеров се опита да насочи колоната на митингуващите атакисти към молещите се мюсюлмани, но бе пресрещнат от тях, което предизвика реакция и последва сбиване. Полицията задържа един от "Атака". При неговото задържане лидерът на партията Волен Сидеров започна да говори с полицаите и питаше: "Защо задържате от нашите, а не от тях?". Пред колата, където бе вкаран задържаният отново се събраха много симпатизанти на "Атака" заедно с техния лидер и имаше сблъсъци. Симпатизантите не искаха да пуснат колата да мине, но в крайна сметка тя отведе задържания.

От "Атака" започнаха да хвърлят яйца по мюсюлманите, а те им отвръщат с ръкопляскания. Един от мюсюлманите в момента лежи окървавен пред джамията. Той има рана на главата, от която тече кръв. Хората около него разказват, че той е бил ранен от атакистите по време на боя. На място се чака и линейка.

Малко преди 13.00 часа, въпреки че протестът на "Атака" бе обявен с начален час 13.00 часа, сблъсък вече беше провокиран. Един от гражданите, който се представи като "случаен минувач", се раздразни от това, че пред джамията се застилат килимчета за редовната петъчна молитва на мюсюлманите. Той се опита да прибере една от постелките, което предизвика лек сблъсък и мигновена реакцията на участниците в митинга. Атакистите започнаха да крещят "Турски мекерета" и се насочиха към килимчетата, но бяха спрени от полицаите. Те крещяха "Турците вън", "България", а пространството пред джамията и мястото, което бе предназначено за митинга на "Атака" бе преградено с полицаи. Очаквайте още подробности. /БГНЕС

София / България

:::

Пожарникари загасиха запалените пътеки пред джамията в столицата


20 май 2011

София. Служители на пожарната погасиха запалените пътеки пред джамията в столицата, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Едната пътека е напълно изгоряла. Мюсюлманите продължиха да се молят в джамията, докато пътеките горяха пред храма. Симпатизантите на „Атака” поискаха оставка на вътрешния министър Цветан Цветанов. Пред храма митингът приключва, но все още има голямо полицейско присъствие и напрежението остава. Протестиращите предизвикаха големи проблеми с трафика по бул. "Дондуков", те се изтеглят, като пеят патриотични песни. Те се отправят към Народното събрание. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров определи поведението на полицията като срамно и позорно.
Красимира ГЕОРГИЕВА

:::

Двама симпатизанти на партия „Атака” са арестувани на митинга

20 май 2011

София. Двама симпатизанти на партия „Атака” са задържани на днешния митинг срещу високоговорителите на джамията в столицата. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на МВР. Националистите са отведени в Пето РПУ.
При сблъсъците е пострадал един мюсюлманин.
Протестиращите имат разрешение от Столична община за провеждането на този митинг.

:::

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров поиска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов

20 май 2011

София. Лидерът на „Атака” Волен Сидеров поиска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов на митинга пред джамията в столицата, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Волен Сидеров упрекна полицаите, охраняващи митинга, че са удряли протестиращите. По думите му – мюсюлманите са виновни за боя пред джамията. Стана ясно, че депутатката от „Атака” Деница Гаджева е ранена и откарана с линейка по време на сблъсъците на днешния митинг. Волен Сидеров отправи обвинения срещу полицаите, охраняващи митинга. Протестиращите хвърляха шишета, камъни, различни предмети към джамията. Симпатизантите на "Атака" плюят върху горящите пътеки и си тръгват от мястото, като се насочиха към Народното събрание. Волен Сидеров също си тръгва от протеста. Преди това Сидеров призова мюсюлманите да хвърлят камъни по него. Мюсюлманите му отговориха с ръкопляскания. Мюсюлманите продължават да се молят пред джамията, на фона на горящите пътеки, запалени от симпатизантите на "Атака".
Красимира ГЕОРГИЕВА

:::

ГОРИ МОЛИТВЕНО КИЛИМЧЕ,ПАДНАЛО В РЪЦЕТЕ НА "АТАКА"


Двама протестиращи от "Атака" са арестувани, други двама са ранени на митинга в столицата

20 май 2011

София. Двама от протестиращите от „Атака” са арестувани. Двама са ранени. На място дойде линейка и прибра единия от ранените, предаде репортер на Агенция “Фокус”. В момента лидерът на „Атака” Волен Сидеров е в остър конфликт с полицаите. Сидеров се насочи към джамията с думите „там са престъпниците”. По думите на Сидеров – мюсюлманите са предизвикали боя пред джамията. Сидеров каза, че полицаите са изпратени да бият български патриоти и да нападат хора без причина. Мюсюлманите бяха замеряни с яйца, обувки, домати, камъни от протестиращите, които недоволстват от високоговорителите на джамията.
Волен Сидеров поиска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов.
В момента продължават сблъсъците между Сидеров и неговите симпатизанти и полицаите. Протестиращите запалиха пътеките, върху които се молеха мюсюлманите пред джамията, като преди това протестиращите от "Атака" прогониха молещите се от входа на джамията. Вътре останаха някои от мюсюлманите. Волен Сидеров държи реч пред протестиращите, качен върху маса.
Красимира ГЕОРГИЕВА

:::

Един човек е пострадал при сблъсъците пред джамията в столицата

20 май 2011

София. Един човек е пострадал при сблъсъците пред джамията в столицата, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Мъжът бе ранен при опитите на полицията да разтърве мюсюлманите и симпатизантите на „Атака”, които протестират срещу високоговорителите на джамията. Човекът в момента лежи на земята, главата му е цялата в кръв. Протестиращите замеряха с камъни и други предмети джамията и високоговорителите. Лидерът на „Атака” Волен Сидеров в момента дава изявление пред медиите.
Красимира ГЕОРГИЕВА


:::

Сблъсъци между симпатизанти на "Атака" и мюсюлмани има пред джамията в столицата

20 май 2011

София. Симпатизанти на „Атака” и мюсюлмани в джамията „Баня Башъ” в столицата влязоха в сблъсъци по време на днешния митинг на националистите срещу високоговорителите на мюсюлманския храм, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Още в 13.00 часа, когато беше началото на митинга имаше голямо напрежение пред джамията, където бяха излезли няколко мюсюлмани, за да се молят отпред по време на традиционната петъчна молитва. Симпатизантите на „Атака” скандираха „еничари”, „мекерета”, „Атака”, „победа”. От високоговорителите на джамията прозвучаха призиви за това, че обвиненията към мюсюлманите в тероризъм не са верни. Нека не уронваме престижа на исляма. Религията дава право на избор и ние имаме право на избор, се чуваше от високоговорителите. Гласът от тях беше заглушен от скандиранията на протестиращите от „Атака”, което доведе до сблъсъци на молещите се в джамията и симпатизантите от „Атака”. Със знамена и подръчни материали протестиращите се нахвърлиха върху хората, които са пред храма. В момента продължават сблъсъците между мюсюлмани и симпатизанти на „Атака”, като полицията разгони протестиращите. Полицаите са оборудвани с каски и щитове, в района има засилено полицейско присъствие. Протестът се измести чак пред халите. Полицията задържа няколко протестиращи от „Атака”. Лидерът на „Атака” Волен Сидеров заедно с някои от организаторите на протеста влязоха в конфликт с полицията. Сидеров настоява, че протестиращите не са извършили нищо нередно и няма за какво да бъдат задържани.

иаф / BgTimes.Net

:::

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи