Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, май 27, 2011

„Атака”:Ще има нови безредици пред джамията в София в петък,27.05.2011 г.

„Атака” предупреждава за нови безредици пред джамията в София

От „Атака” предупреждават за възможни безредици в софийската джамия „Баня Баши” по време на петъчна молитва, провокирани от наети за целта хора, с които няма нищо общо. Това се посочва в съобщение на пресцентъра на партията, подписано от лидера на „Атака” Волен Сидеров и изпратено до министъра на вътрешните работи, главния секретар на МВР, директора на СДВР, началника на Пето РПУ и до Софийска градска прокуратура.

„Имам достоверна информация, че в петък, 27 май 2011 г., се подготвят провокации срещу посетителите на софийската джамия „Баня Баши”, посочва Сидеров. „Разбрах, че софийското кметство е дало разрешение на мюсюлманската общност да разполага килимчета и постелки на улицата и по тротоара пред джамията. Имам данни, че това ще бъде използвано от наети за целта хора за провокативни действия и създаване на напрежение. В някои сайтове се появиха и дезинформации, че партия „Атака” готви митинг на същата дата до джамията”, се посочва в съобщението.

Сидеров заявява, че „Атака” няма намерение да прави митинг на 27 май и че през дните четвъртък, петък и събота ръководството на партията е на срещи със структурите в различни градове на страната.

От „Атака” посочват, че се прави вътрешнопартийно разследване кои са хората, запалили рогозка в близост до джамията на 20 май 2011 г. До момента е установено, че това не са членове на партия „Атака”. За извършителите на това нарушение на реда, ще искаме санкции, се казва в съобщението.

Миналият петък привържениците на Волен Сидеров влязоха в сблъсък с мюсюлмани, които бяха дошли за редовната си петъчна молитва пред джамията в столицата. Протестът ескалира в побой, седем пострадаха, един от тях беше настанен в „Пирогов” със сътресение на мозъка. Лекарите прегледаха и депутата от „Атака” Деница Гаджева, която бе освободена за домашно лечение.

др / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи