Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, май 03, 2011

Дядо от асеновградското село Белица окраде 11 икони от параклиси на манастирския комплекс „Света Троица” в Кръстова гора

Джамията "Гяурджамиси в село Узунджово,Хасковско превърната в църква !

Дядо окраде иконите на Кръстова гора
Ели Крумова

03.05.2011

Дядо от асеновградското село Белица окраде 11 икони от параклиси на манастирския комплекс „Света Троица” в Кръстова гора. Той бил арестуван почти случайно, защото часове по-рано разбил и обрал ловна хижа. От нея си харесал само два буркана с месо и брадва.

На 60-годишния Димитър Живков отдавна му се похапвало дивечово месо. Той си набелязал ловната хижа в местността Кабатайова търла край Белица. Разбил я и отмъкнал само 2 буркана с месо и брадвичка. След това най-добросъвестно занесъл апетитната плячка в дома си и я оставил на рафт в кухнята.

Когато местните полицаи получили сигнал за разбитата хижа, веднага се сетили за стария си познат дядо Димитър от Белица. Той бил известен сред съселяните си с вечното си пиянство и отмъкването на разни дребни вещи оттук-оттам. Въпреки това до момента досието му в полицията било чисто. От РПУ-то в Асеновград изпратили патрулка до дома на стареца в селото. Той не бил вкъщи, но там ги посрещнала радушно благоверната половинка на крадеца. Тя признала, че Димитър преди часове й донесъл месо, след което завела униформените и им показала бурканите.

Полицаите тръгнали из селото да търсят дядото. Съвсем случайно го видели насред улицата да мъкне тежък чувал. Спрели го и го накарали да отвори чувала. Останали изумени, когато видели, че старецът носи икони. На момента Димитър Живков бил арестуван, а по-късно си признал откъде е отмъкнал ценностите. В полицията вече имало сигнал, че в Кръстова гора има извършена кражба на икони. Манастирските люде дори подозирали кой точно може да е обрал ценностите им. Монасите подозирали дядо Димитър, защото той редовно бил хващан да обира хвърлените от туристи стотинки в местното аязмо. Иконите не били скъпи като стойност. 11-те общо стрували около 400 лева, обясни дядо Васарион, игумен на манастира „Света Троица” в Кръстова гора. По случая с дядото крадец районната прокуратура в Асеновград е образувала досъдебно производство. Старецът е задържан в полицейския арест първо за 24 часа. След изтичането им наблюдаващият прокурор ще прецени дали да продължи задържането на възрастния апаш.

в мон / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи