Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, май 04, 2011

Всяка смърт на подобен лидер предизвиква не униние,а ярост сред привържениците му



Убиха терорист, роди се мъченик

Светът няма да стане по-сигурно място след смъртта на Усама

Илиян Савков

Константин Събчев

Сагата, наречена преследване на терорист номер 1, приключи.Този път няма лъжа, няма измама, няма мистификации и "непотвърдени от агентурното разузнаване данни". Зловещият създател на "Ал Кайда" падна от куршумите на щатските командоси. Акцията е надлежно заснета, самоличността на Бин Ладен е установена с ДНК тест, а тялото - предадено на морето. Хем да не обижда исляма, хем гробът да не стане място за поклонение.
Еуфорията, обхванала САЩ по този повод, е напълно разбираема. В продължение на едно десетилетие бившият саудитски предприемач се бе превърнал в символ на световния тероризъм въобще, засенчвайки имената на Карлос Чакала и дори на полковник Кадафи. Доколко е наистина така или става въпрос за допълнително сатанизиран чрез медиите образ на врага, е отделна тема.
Отделна тема е и това, за което мнозина наблюдатели вече се питат - дали самата операция
не е част от предизборния пиар на Барак Обама
Защото ликвидирането на Усама дойде месец след като американският президент вече бе обявил официално намерението си да наеме Белия дом за втори мандат. И дали на ЦРУ наистина са били нужни цели шест години, та да разбере, че въпросното имение край пакистанската столица Исламабад е резиденция на Бин Ладен? И цели 6 месеца след това са били нужни да се завърши операцията?
В предградието Аботабад живеят предимно военни пенсионери, включително и разузнавачи, много които са сътрудничели - и продължават да сътрудничат с американските си колеги. И резиденцията на Усама, приличащ по скоро на средновековна крепост, отколкото на богаташка вила, би трябвало да събуди у тях ако не подозрения, то поне професионален интерес.
Не това обаче е най-важното в случая. Истинският въпрос е какво ще последва след ликвидирането на Бин Ладен.
Че тероризмът като цяло, и ислямският в частност, няма да изчезнат като с магическа пръчка, е ясно и на най-оптимистично настроените политици. А началниците на съответните служби начело с шефа на Интерпол Робърт Уейнрайт веднага призоваха засилването на мерките за сигурност.
Напълно са прави. Всяка смърт на подобен лидер
предизвиква
не униние,
а ярост сред привържениците му
Това с особена сила важи за тази част от света, откъдето е мъртвият терорист. Сега той, според исляма, е вече в рая, защото е загинала като "шеху шехит" - мъченик за вярата. Само че в исляма мъчениците се честват не с панихиди, а с подвизи в тяхна памет. На древния арабски поет Ал Харис ибн Хилиза, живял през VI век, още преди появата на пророк Мохамед, принадлежат думите: "Жаждата за мъст изгаря, разпалена от бедата. Тази жажда за огън не може да бъде утолена с вода". Дано не се окаже, че живият Бин Ладен е бил по-малкото зло от мъртвия. И че от стратегическа гледна точка ликвидирането му е контрапродуктивно. Защото дори и това да означава край на "Ал Кайда", има още десетки други подобни организации, които веднага ще запълнят вакуума.
Американците обичат да парадират с вярата си в Бога и привързаността към християнските ценности. Дори самата абревиатура ЦРУ (на английски CIA) иронично щатските зевзеци разчитат като" Christians In Action"("Християни в действие"). Е, в случая те не постъпиха съвсем по християнски. Вместо Исусовото "Мое е отмъщението и аз ще отплатя" (Рим., 12:19) те са предпочели да приложат Моисеевата формула "Зъб за зъб, око за око" (Изх., 21:24). Или по-скоро да действат в духа на Дивия запад и Мръсния Хари. Само че така се влиза в омагьосан кръг, от който излизане няма.

Вестник "Стандарт" / Минаре България

::::

Америка го създаде, Америка го затри

Георги Даскалов

Когато през 80-те години на ХХ век се създава "Ал Кайда", САЩ не я смятат за терористична и враждебна организация. Напротив. Америка оказва значителна подкрепа на Бин Ладен в дейността му за набиране на доброволци за войната на муджахидините срещу съветското нахлуване в Афганистан. Това става предимно чрез пакистанските и саудитските специални служби, чрез които Бин Ладен получава пари, оръжие, средства за комуникация и ноу-хау.
През годините на муджахидинската съпротива срещу руснаците в Афганистан "Ал Кайда", замислена първоначално като база данни за бойци, постепенно става стегната елитна армия с ясна йерархична структура, на върха на която застава Бин Ладен.
Това е разбираемо, в онези години противостоенето между комунизма и свободния свят определяше почти всички съюзи и градеше архитектурата на света. Почти нямаше средство, което Съветският съюз, симетрично САЩ и Западът, да не са готови да използват, за да спрат врага.
Така бяха създадени чудовища. Не само Бин Ладен, но също така Саддам Хюсеин, Муамар Кадафи и много други.
Драмата на САЩ с "Ал Кайда" започна, когато Съветският съюз преживя крушение в Афганистан, световният комунизъм рухна, а Америка се зае да въведе ред и демокрация в Средна Азия. За целта чудовищата трябваше да бъдат усмирени, което в повечето случаи означаваше, че трябва да бъдат свалени от власт и обикновено убити.
И "Ал Кайда" се опълчи срещу своя създател.
Продължението е известно: за 20 години Бин Ладен извървя пътя от ключов съюзник до враг номер 1 на Америка. Това струваше живота на много хора, този път и на много американци.
Затова и Америка го уби.
ekipnews.com

Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи