Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, май 23, 2011

Турците в България вече имат подкрепата на Турция и Ердоган !

Ердоган осъди поведението на "Атака"

Нахиде Дениз


Нахиде Дениз

Кореспондент в Истанбул,Турция

Автор: Нахиде Дениз - кор. на БНР в Истанбул

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган осъди нападението на националистическите среди от партия "Атака" срещу мюсюлманите в България пред джамията "Баня баши" в София.

В реч на многолюден митинг в град Бурса, който е населен компактно с български изселници Ердоган заяви: От Бурса специално се обръщам към нашите братя и роднини в България. Категорично осъждам нападението, което бе извършено в София, докато мюсюлманите провеждаха традиционния обряд на петъчната молитва. Но изявленията на българските отговорни ръководители ни поуспокоиха. Поради което специално им благодаря. Искам още веднъж да напомня, че европейските държави трябва да предприемат съвместни действия срещу подобни ескалации.

Ердоган каза още, че в европейското законодателство по никакъв начин не се допускат проявите на сегрегация и дискриминация. Той подчерта, че въпреки това в страни като Франция те са налице, като посочи за пример изгонването на ромите от тази страна. Прояви и насилие от този род говорят за генетическа нетърпимост към другите, каза турският премиер. Думите му бяха приветствани с дълго нестихващи овации.

Около 50 хиляди души присъстваха на митинга в Бурса. Вицепремиерът Бюлент Арънч и министри от правителството придружаваха премиера.

бнр / BgTimes.Net

:::

Турците в България вече имат подкрепа -

на 50 000 хиляден митинг в град Бурса,Турция

Ердоган осъди нападението над мюсюлманите в софийската джамия на 20.05.2011 г. !

:::

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган осъди нападението на националистите над мюсюлманите пред джамията „Баня Башъ”

23 май 2011

Бурса. Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган осъди нападението на националистите от партия „Атака” над мюсюлманите пред джамията „Баня Башъ” в София. Изявлението бе направено пред многолюден митинг в град Бурса, населен компактно с български изселници, предаде БНР. Категорично осъждам нападението, което бе извършено в София, докато мюсюлманите там провеждаха традиционния си обред на петъчната молитва. Но изявленията на българските отговорни ръководители ни поуспокоиха, поради, което специално им благодаря. Искам още веднъж да припомня, че европейските държави трябва да предприемат съвместни действия срещу подобни ескалации - каза той. Ердоган каза още, че в европейското законодателство по никакъв начин не се допускат проявите на сегрегация и дискриминация, но подчерта, че въпреки това в страни като Франция, те са налице като посочи за пример изгонването на ромите от тази страна. Прояви и насилие от този род говорят за генетическа нетърпимост спрямо другите, каза турският премиер. Думите му бяха приветствани с дълго нестихващи овации. Около 50 000 души присъстваха на митинга в Бурса, който се проведе на открито. Вицепремиерът Бюлент Арънч, министри от правителството придружаваха премиера.

иаф / BgTimes.Net

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи