Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, май 03, 2011

Лос Анджелис таймс:Ликвидирането на Осама бин Ладен си е история,която плаче да бъде филмирана

В Холивуд вече мислят как да изкарат пари от ликвидирането на Бин Ладен

Ликвидирането на Осама бин Ладен си е история, която плаче да бъде филмирана, но това няма да е лесна задача, написа в днешния си брой "Лос Анджелис таймс". Изданието посочва, че продуцентите в Холивуд вече мислят как да направят пари от спасяването на света от злодея.

Основният проблем пред направата на вълнуващ филм обаче е фактът, че всички знаят как ще завърши той. Не по-малко тънък момент е представянето на злодеянията на Бин Ладен по приемлив за аудиторията начин. Според филмовите критици именно тънкият баланс между зрелищно и драматично отличава печелившите филми за войните в Афганистан и Ирак от тези, които се провалят.

"Нуждаете се от голяма звезда, много екшън и нещо, което публиката да аплодира", така описва успешната формула продуцент с дълъг стаж в Холивуд, цитиран от "Лос Анджелис таймс". Според изданието не е изключено сагата "ликвидирането на Бин Ладен" да влезе в сюжета на вече популярни филми.

Една по-лековата и лесносмилаема версия за американската публика би могла да се направи от Силвестър Сталоун във втората част на неговия екшън "Непобедимите". За по-претенциозните зрители историята за откриването и убийството на лидера на "Ал Кайда" би могла да се разкаже в популярния сериал на Тони Скот "24".

Броени минути след като Барак Обама съобщи новината, която обиколи света, почитатели на Кийфър Съдърланд и неговия герой Джак Бауер веднага пуснали мнения в "Туитър", че сюжетът е идеален за планирания игрален филм по сериала. Както е известно, поредицата беше спряна през май миналата година.

Успехът на "24" в голяма степен се дължеше на излизането му през ноември 2001 г. - почти веднага след шокиралите Америка атентати от 11 септември. През осемте сезона в сценария попадаха реални събития и изключително спорни в обществото теми като ефективността на изтезаването на терористи, свободата на словото или употребата срещу цивилни на ядрено и други оръжия за масово унищожение.

Според Браян Сингър, който през 2008 година направи филма "Валкирия", разказващ за действителен заговор, целящ ликвидирането на Хитлер, смята, че сагата "Бин Ладен" дава възможност за създаването на една по-сериозна лента, която описва сблъсък на характери.

"Представям си нещо от рода на "Цялото президентско войнство" (отличен с четири оскара филм от 1976 г., разказващ за излизането наяве на аферата "Уотъргейт"). Зрителите ще бъдат потопени в света на разузнаването и ще видят как агентите вървят по петите на Бин Ладен по горещи следи. Според Сингър фактът, че всички знаят финала на историята, не е пречка да се направи интересен и вълнуващ филм.

За момента като че ли най-близо до екранизацията на ликвидирането на лидера на "Ал Кайда" е екипът, стоящ зад спечелилия 7 оскара през 2010 г. "Войната е опиат". Тандемът между сценариста Марк Боул и режисьора Катрин Бигълоу вече работи по проект, който разказва за издирването на Бин Ладен в пещерите Тора Бора в Афганистан след атентатите от 11 септември 2001 г. Към вече подготвения сценарий лесно може да се прикачи хепиендът на историята, смятат от "Лос Анджелис таймс".

Проблемът на проекта е, че се финансира от независими продуценти, които ще имат нужда от време, за да набавят допълнителните средства за заснемане на операцията на спецчастите срещу Бин Ладен. Това означава, че снимките едва ли ще започнат по-рано от лятото, тоест някое студио с възможности може да ги изпревари с филмирането на историята.

в дн / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи