Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, април 09, 2009

Президентът на Турция Абдуллах Гюл призова към толерантност и мир...

Абдуллах Гюл призова към толерантност и мир...

Президентът Гюл организира вчера в Истанбул официален обяд за участниците във Втория Форум на инициативата Алианс на Цивилизациите...

Posted 07.04.2009 10:33:00 UTC

Updated 07.04.2009 10:33:00 UTC

Президентът Абдуллах Гюл подчерта, че предразсъдъците и нетолерантността разделят днес човечеството като стена и каза, че за да бъде преодоляно това голямо препятствие е необходимо целият свят да обедини своите усилия.

Президентът Гюл организира вчера в Истанбул официален обяд за участниците във Втория Форум на инициативата Алианс на Цивилизациите.

На обяда в двореца Долмабахче присътваха премиерът Ердоган, испанският премиер Сапатеро и много други високопоставени гости.

В словото, което произнесе на вечерята президентът Гюл подчерта, че с всеки изминал ден светът все повече се смалява и сближава и че световната икономическа криза е поставила открито на преден план тази истина.

Президентът Гюл каза, че светът е изправен пред заплахи като икономическите проблеми, расизма и тероризма, етническата нетърпимост и нетолерантността, а също и пред опасности като антисемитизма и ислямофобията. Той каза, че тези условия в света са предизвикали недоверие, страх и поляризция между различните култури и религии. Гюл заяви, че глобалната икономическа криза е направила още по-трудна ситуацията в света и че неравенството в приходите, бедността и корупцията заплашват социалния и политически стабилитет.

Абдуллах Гюл каза, че пред тази отрицателна картина в света се е изправила водената от Турция и Испания инициатива Алианс на Цивилизациите. Президентът Гюл подчерта, че трябва да се окуражава създаването на взаимна среда на доверие и да се отхвърлят действия, които може да предизвикат културно разделение. Президентът Гюл завърши словото си с думите-трябва да съборим стените на нетолерантността и предразсъдъците и да водим съвместна дейност за да преодолеем проблемите. Думите с ключово значение, които ще ни насочват трябва да са воля, сътрудничество и диалог. Това от което се нуждаем е да бъдем смели, смели поне колкото радикалните среди.Радио "Гласът на Турция"

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи