Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, април 21, 2009

По думите на Бан Ки-Мун ислямофобията е форма на расизъм !

Конференцията за расизма в Женева е организирана от ООН

Скандал на форума за расизма

20 април 2009

Генералният секретар на ООН Бан Ки-Мун откри днес в Женева конференция за борба срещу расизма, расовата дискриминация, ксенофобията и свързаната с тях нетърпимост (известна като "Дърбан 2").
По думите на Бан Ки-Мун и антисемитизмът, и ислямофобията са форми на расизма, с чиито прояви трябва да се води непримирима война, предаде БТА.

Ислямофобията е определяна като феномен[1] — предразсъдък срещу или демонизиране на мюсюлманите, — който се изразява в цялостно негативно отношение, насилие, тормоз, дискриминация и стереотипизиране (в това число тенденциозно отношение от страна на медиите).[2][3] [4] Произхода на термина може да се проследи до 80-те[5] или 90-те[6] години на 20 век, макар че истински популярен в разговорната реч става след атентатите от 11 септември 2001.[7][8] Кофи Анан, генерален секретар на ООН, заявява на конференция на организацията през 2004 г.: „Когато света е принуден да създаде нова дума, за да означи широко разпространения предразсъдък, това развитие е тъжно и тревожно. Такъв е случая с ислямофобията.“[6][9]Info

Той призова целият свят да обедини усилията си за борба с опасността от разрастваща се нетолерантност вследствие на глобалната икономическа криза.
Началото на конференцията бе съпроводено с политически скандал, предаде РИА Новости, цитирана от БНР. Повод за това стана пристигането на конференцията, провеждаща се под егидата на ООН, на иранския президент Махмуд Ахмадинеджад, известен с резките си антиизраелски изказвания. По-късно днес се очаква той да говори пред участниците във форума, след което ще даде пресконференция. Появата на Ахмадинеджад в Женева накара редица европейски страни да се откажат да присъстват на конференцията или да бъдат представени на по-ниско равнище. Буквално в навечерието нежелание за участие в конференцията заявиха Германия и Холандия, а Франция предупреди, че нейният представител, както и някои други от Евросъюза, ще напуснат залата, ако иранският президент си позволи каквито и да било нападки по адрес на Израел. САЩ и Австралия също бойкотираха срещата. Израел се отказа да участва в конференцията, а стана ясно, че отзовава посланика си в Швейцария за консултации.
"Израелският посланик в Швейцария се отзовава за консултации след началото на конференцията Дърбан II и срещата на президента на Швейцария с иранския му колега", поясни представител на израелското външно министерство. "Това не е прекъсване на отношенията, а израз на недоволството на Израел от нехайното отношение на Швейцария към Иран", добави той, цитиран от Франс прес.
Още на предишния форум през 2001 година в Дърбан, представителите на Тел Авив а Вашингтон напуснаха заседанието заради това, че някои от участниците предложиха да определят действията на Израел на окупираните палестински територии като проява на расистка политика. Макар че в документите след срещата тези предложения да не бяха включени, Тел Авив така и не пожела да участва в подготовката на женевската конференция, станала известна като "Дърбан-2".
-
Ахмадинеджад обвини Израел в расизъм

20 април 2009

Президентът на Иран Махмуд Ахмадинеджад обвини Израел в расизъм спрямо палестинците, в реч пред делегатите в международната конференция по въпросите на расизма, която се откри днес в Женева, предадоха световните агенции, цитирани от Българска Телеграфна Агенция.
"След края на Втората световна война, Съюзниците прибягнаха до военна агресия, за да лишат от земите им цял един народ, като използваха за претекст страданието на еврейския народ", каза иранският президент в речта си.
"Те изпратиха имигранти от Европа, от САЩ и от света на Холокоста, за да установят едно расистко правителство в окупираната Палестина", каза президентът в речта си.
При тези думи представители на ЕС на конференцията напуснаха конферентната зала в сградата на ООН в Женева.
Броени минути преди иранският президент да започне да говори, в конферентната зала се появиха трима протестиращи, с цветни перуки и червени носове. Те започнаха да скандират: "Расист, расист" по адрес на иранския президент, но бързо бяха изведени от залата, предадоха световните агенции.
По-рано днес генералният секретар на ООН Бан Ки-мун предупреди Махмуд Ахмадинеджад, че в никакъв случай не трябва да се смесват ционизъм и расизъм, предаде Франс прес, цитирайки комюнике на международната организация. Предупреждението е било отправено по време на среща между двамата в Женева, състояла се преди речта на иранския президент.
Френският президент Никола Саркози окачестви изказването на Ахмадинеджад като "недопустим призив към расова омраза", и "потъпкване на идеалите и ценностите, съдържащи се в Всеобщата декларация за правата на човека".
Речта на иранския президент беше изслушана докрай само от норвежкия министър на външните работи Йонас Гар Стьоре, предаде Франс прес. След това той определи думите на Ахмадинеджад срещу Израел като предизборно шоу, чрез което иранският президент искал да спечели дивиденти в навечерието на президентските избори в Иран, които са по-късно тази година.
На тържественото откриване на Деня на Холокоста в мемориалния комплекс "Яд Вашем" в Ерусалим президентът на Израел Шимон Перес заяви, че изявата на иранския президент Махмуд Ахмадинеджад е "плачевен позор", а самата конференция на ООН открито признава расизма, а не се бори с него, ако един от главните оратори призовава към унищожение на Израел и отрича Холокоста.

Българска Телеграфна Агенция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи