Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, април 21, 2009

Протестантска църква се опитала да покръсти насила и против волята й кенийската баба на американския президент Барак Обама - Сара, която е мюсюлманка

Simon Maina/AFP/Getty Images
Barack Obama tours his ancestral homeland Kenya, with his grandmother, Sarah Obama, in August 2006.

Опитали да покръстят бабата на Обама

Последна редакция : 21 Април 2009 г. 8:50 ч.

Сара Обама стана известна през 2006 г., когато внукът й посети Кения и отдалеченото селце Когело, а след победата на Барак Обама през ноември миналата година то се превърна в истинска туристическа атракция.

Протестантска църква се опитала да покръсти насила и против волята й кенийската баба на американския президент Барак Обама - Сара, която е мюсюлманка,

съобщи днес възмутен представител на кенийската мюсюлманска общност, цитиран от Франс прес.


Църквата на адвентистите от седмия ден в Кизуми поканила Сара Обама на религиозна служба, на която тя трябвало да бъде покръстена, казаха за АФП нейни близки. Мама Сара, както я а наричат в село Когело, била изненадана от поканата и отказала.

Опитът на християнската църква да я покръсти насила е жалък, заяви шейх Мохамед Халифа, член на съвета на имамите и проповедниците в Кения. Защо само нея и защо не преди избирането на г-н Обама? Не я ли познаваха и преди той да стане президент? Готови сме да браним религията си, заяви той, осъждайки провокацията.

Мама Сара е родена мюсюлманска и ще умре такава. Въпросът за покръстването й изобщо не стои, изтъкна полубратът на американския президент, Саид Обама. Сара Обама стана известна през 2006 г., когато внукът й посети Кения и отдалеченото селце Когело, а след победата на Барак Обама през ноември миналата година то се превърна в истинска туристическа атракция.

Миналия месец кенийското правителство дори включи Когело в националното културно-историческо наследство на страната. Сара Обама е третата съпруга на дядото на Барак Обама. Сара и Барак нямат кръвна връзка, но президентът гледа на нея като на родна баба, допълва АФП.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи