Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

неделя, април 05, 2009

Новата американска администрация е решила да изостави използването на общоизвестния термин “война срещу тероризма”

01. 04 .2009 Клинтън и Обама

Администрацията на Обама изоставя термина “война срещу тероризма”

Държавният секретар Хилъри Клинтън заяви, че новата американска администрация е решила да изостави използването на общоизвестния термин “война срещу тероризма”. Тя отбеляза, че няма формално взето нормативно становище, но високопоставените служители в сегашното управление на САЩ няма повече да употребяват въпросното словосъчетание.

Експертите припомнят, че изразът “война срещу тероризма” беше наложен от предишната администрация на Джордж Буш веднага след атентатите на 11 септември 2001 г. Според някои анализатори новоизбраният президент Барак Обама не е употребил този термин нито веднъж откакто е встъпил в длъжност.

Не бяха малко критиците на това, придобило популярност, словосъчетание. Те обвиняваха предишната администрация, че става въпрос за средство, а не за крайна цел на нейната военна политика. На самата дума “тероризъм” се вменяваше ислямски произход, имайки предвид конфесионалната принадлежност на нападателите. Като цяло, премахването на понятието “война срещу тероризма” е израз на новата политика, която Барак Обама смята да предприеме спрямо арабския и ислямския свят.

Изглежда че всеки управляващ екип във Вашингтон прави своите приноси за общуването с този свят. В средата на миналото лято бившият държавен секретар Кондолиза Райс въведе речник на употребяваните от висшите американски представители думи, свързани с проблематиката от тази част на света. Тя подчерта, че термини като “джихад” и “ислямисти” трябва да отпаднат от множеството изразни средства. Според анализаторите те привнасят негативен оттенък на изказаните мисли. Запознатите отбелязват, че още преди две години британското външно министерство беше изготвило специален речник за своите дипломати, работещи в Близкия Изток.ориентбг

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи