Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, април 06, 2009

Нагла порода господарчета в черни раса

Нереформирани калимявки и чалми

Андрей Райчев за належащата нужда от реформи в Българската православна църква, за нейното присъствие в живота на обикновения човек и недосегаемите права на индивида.

Оня ден се обадих на социолога Кольо Колев да го поздравя за блестящата му статия в "Труд" срещу абсурдните твърдения на един млад епископ. А той се смее: "От XVIII век насам не бях писал така". И е прав, защото всички ние сме изпаднали в унизителното положение да любезничим и деликатничим вече 20 години с един досаждащ ни хор и неговото архаично бръщолевене...

АвторътBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Авторът

Ужас! Да се говори против Църквата! Как може така! (Ами да, против президента и парламента може, против САЩ и Русия може, против ЕС и дори против България може. Но за Църквата даже и да се намекне нещо критично веднага започват уговорчици и уточненийца: "Аз, такова, нищо лошо не казвам за религията и особено за Църквата наша православна...")

Резултатът от това ни мълчание е тъжен

Отгледана е една нагла порода господарчета в черни раса. Толкова нагла, че и в аргументацията си е небрежна. Само чуйте фрагмент от споменатия спор. Колев казва: училището се базира върху науката, т.е. върху свободата, съмнението и абсолютната забрана да се смята нещо за вярно, само защото го пише някъде. Епископът отговаря: учите децата на безопасен секс, а не искате свещеници да им преподават християнски ценности.

Но, Ваше преосвещенство, първо, ценностите се усвояват не през узнаване, а чрез идентификация. И второ, успокойте се, учителите не преподават секс, както пожарникарите учат децата не да палят, а единствено да си служат с пожарогасители. Но да оставим този спор от XVIII ако не и от XVII век.

...и да поговорим против Църквата

Църквата - откъсната от обществотоBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Църквата - откъсната от обществото

Православната църква е фундаментално нереформирана от хилядолетие и в резултат е напълно откъсната от обществото. Не му служи, не му помага. Не се грижи за слабите, болните, нещастните. И то не го прави съвсем съзнателно, по доктрина. Така се отказала дори от постижението на Кирил и Методий: да се говори на вярващите в храма на родния им език!

За това пък Църквата е дълбоко и кръвно свързана с държавата. Това е най-богатият субект в България, който има имущество на стойност няколко милиарда евро. И все още продължава да смуче сокове от тази ни държава, а в същото време църковната олигархия държи в унизителна бедност своите свещеници и низови служители.

В живота на обикновения човек Православната църква присъства не чрез вярата, доброто и милосърдието, а чрез долнопробни суеверия. Разнасят се чудотворни икони, пият се свещени води, пипат се мощи на отдавна умрели хора, Богородици се просълзяват... Това по нищо не се различава от "вярата" в НЛО, в телепатия, в "енергии" от всякакъв вид.

Жените мюсюлманки - хора второ качество?Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Жените мюсюлманки - хора второ качество?

Още по-зле е положението с исляма

Тук наред с дивашките суеверия, по доктрина, по замисъл, хората са разделени на роби и господари, т.е. на жени и мъже. И ние всички сме принудени поради абсурдното изискване за т.нар. "коректност" да "уважаваме" и приемаме този "религиозен възглед", според който половината хора са второ качество и нечия собственост...

Така че ако нашите основни църкви се реформират - добре дошли. Ако предпочитат да тънат в средновековния си мрак - тяхна си работа; ще свършат там, накъдето отдавна са се запътили.

Ние пък, европейците, си имаме нещо като своя религия, своите абсолютни ценности и свещени текстове - това са недосегаемите права на индивида; свободата на човека и правото му да се стреми към равенство и справедливост.

И от това ни гледище протестанството, католицизмът, православието, ислямът не са нещо повече от въпрос на свободен, но строго личен избор.

Автор: Андрей Райчев/Редактор: Александър Андреев

"Дойче веле"

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи