Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

неделя, април 12, 2009

ЗАТВОРНИЧЕСКИ НАДЗИРАТЕЛ В ГУАНТАНАМО Е ПРИЕЛ ИСЛЯМА

Април 2009 г.

Американският седмичник «Newsweek» и италианският вестник «La Repubblica» са побликували материали съдържащи дълги беседи между затворниците и техните надзиратели в затвора в Гуантанамо.

«Newsweek» разказва за нощните беседи през металната решетка между Тери Холдбрукс – редови военен полицай изпълняващ служба в специалния затвор в Гуантанамо и затворника Ахмед ер-Рашид, мароканец с прякор „Генерал”.

Тези беседи напълно са променили представите на младия американец. В началото на 2004 г. той подал лист хартия и писалка на мароканеца, за да може затворника да напише на английски „келиме-и шехадет” (израза на свидетелството) - „Свидетелствам, че няма друг бог, освен Аллах и Мухаммед е Негов раб и пратеник). Получавайки обратно листа с написания текст, младият войник произнесъл тържествено тези думи, означаващи приемането на исляма.

Тази история ер-Рашид е разказал пред американския седмичник след като бил освободен през 2007 г. от Гуантанамо. «Newsweek» е провел собствено разследване и е установил, че Холдбрукс е единственият, който станал мюсюлманин, но в много от надзирателите в затвора в Гуантанамо са възникнали съмнения относно виновността на много от затворниците и дълбоко чувство на вина за нехуманно отношение към затворниците.


Мюсюлманско изповедание/ Главно мюфтийство

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи