Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, април 14, 2009

Предмети на изкуството свързани с ислямската гностика ще се изложат в музея Бруклин, Ню Йорк от 4 Май до 4 Юни 2009 г.

В Ню Йорк ще се състои изложба на експонати от областа на ислямската гностика

Международен отдел : Предмети на изкуството свързани с ислямската гностика ще се изложат в музея Бруклин, Ню Йорк от 4 Май до 4 Юни.

Artdaily, На тази изложба ще бъдат представени 24 предмета на тема „Светлината на гностиката : изкуство на ислямската гностика” на музея Бруклин и на музея на изкуството „Метрополиен”- НюЙорк, така също и частна колекция на отдела ислямско изкуство на музея Бруклин.

Изложените предмети ще акцентират върху принципите и ученията на ислямската гностика и включват теми като Светлината в ислямската гностика, Особенности на тасаввуфа, калиграфирани поеми и класически и модерни суфитски ислямски текстове.

Фенер с позлатено шише и обработено по специален начин на което е изписана сура Нур, купа от сребро и злато за събиране на благодеяния инкрустирана със скъпоценни камъни, два свещника изработени от скъпоценни камъни са от предметите от периода 13-16 век са от експонатите на тази изложба.

Също така книга от стъкло с инкрустиране стихове на Мевляна преведени на английски е част от колекцията на съвременното гностично ислямско изкуство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи