Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, ноември 27, 2010

В сградата на Главното мюфтийство са влезнали лица и са унищожили и повредили част от имуществото

Прокуратурата запечата Главното мюфтийство

Аудио може да слушате тук.

Богдана Лазарова,Илия Вълков

Прокуратурата запечата сградата на Главното мюфтийство в София. Това съобщи пред Дарик градският прокурор Николай Кокинов. Пред сградата е поставена полицейска охрана и други хора няма да бъдат допускани, каза прокурорът. Причините за действията на прокуратурата са неизяснените обстоятелства от влизането на частен съдебен изпълнител в мюфтийството. По-рано частният-седебен изпълнител Мариан Петков заяви пред Дарик, че извършва опис заради невърнати дългове на мюсюлманското вероизповедание от близо 300 000 лв. Необслужваните дългове са към частно лице и към държавата. Ето какво каза Николай Кокинов:

„При неизяснени обстоятелства в сградата са влезнали лица и са унищожили и повредили част от имуществото. Имаше счупени стъкла, витрини. Докато не разберем на какво основание кой, какво и защо, сградата остава под полицейска охрана, запечатана и изпразнена от хора".

Частният съдебен изпълнител ли е сред тези лица?

Частният съдебен изпълнител е влязъл, но си е тръгнал. Разговарях с него по телефона. В понеделник ще седнем на масата и ще видим кой какви документи има и какво е направил.

Засега не е ясно дали той е имал разрешение да влезе в тази града?

Не мога да кажа. Не съм виждал никакви документи. Докато не се изясни случаят, няма да бъде отпечатана сградата.

По-рано днес частен съдебен изпълнител влезе с полиция в сградата на Главното мюфтийство в столицата заради невърнати дългове на мюсюлманското вероизповедание от над 300 000 лв. Необслужваните дългове са към частно лице и към държавата. Това съобщи за Дарик частният съдебен изпълнител Мариан Петков. Правният съветник на Главно мюфтийство Асан Имамов обвини за акцията Недим Генджев. По думите му преди време Генджев наел срещу 50 хил. лв. адвокат Жана Кисьова, но сумата не била платена.

Тази сутрин около 09.00 часа частният съдебен изпълнител е влязъл в сградата на мюфтийството, придружен от полиция. Асан Имамов обясни, че всички служители са били изгонени от сградата, като Мариан Петков не е представил изпълнителния лист и без свидетели описва имуществото на мюфтийството. Мариан Петков пък заяви, че изпълнителен лист се предявява само на длъжника, а Имамов се явява трето лице. Освен това при влизането си със служители на полицията е заварил в сградата лица, които нямат право да представляват мюсюлманското вероизповедание. Това са били хората на Мустафа Хаджи, който все още не е вписан като нов главен мюфтия. По тази причина се е наложило въвеждането на предишния главен мюфтия Недим Генджев, който беше възстановен от съда след дългогодишни съдебни дела.

Николай Панков, шеф на кабинета на Недим Генджев, обясни пред Дарик, че невнесените данъци и осигуровки са въз основа на стар комплексен ревизионен акт за периода 2005-2007 г., когато главен мюфтия е бил Мустафа Хаджи. Панков поясни, че предстои нова тотална ревизия на НАП на мюфтийството. Той допълни, че това не е единственото частно лице, към което е задлъжнявало мюфтийството и че тези дни в Плевен им е предявен изпълнителен лист от частен взискател за 150 000 лв., а преди 2 седмици са изплатили друг дълг към частно лице от Варна за 48 000 долара.

Близо 60 000 лв. е дългът към адвокат Жана Кисьова заедно с лихвите и разноските. Към него е присъединено и вземане на държавата за 260 000 лв. и 60 000 лв. лихви по него. Така общата сума на дълговете по изпълнителното дело са над 380 000 лв., обясни Мариан Петков. При проверка той е установил, че описаната сграда на Главното мюфтийство има и близо 12 000 лв. задължения към общината за данък сгради и такса смет.

Сградата е оставена за управление и пазене на мюсюлманското вероизповедание, което се представлява от Недим Генджев и той е назначен за управител и пазач на сградата. По ГПК описаният имот по преценка на частния съдебен изпълнител може да се остави на управление и на трето лице, не само на длъжника. 14-дневният срок за плащане на дълга е изтекъл на 24 ноември, а призовката е връчена на 12 ноември. Сега вещо лице ще изготви експертна оценка на стойността на сградата, тъй като данъчната й оценка от 680 000 лв. е значително по-ниска от пазарната.

Недим Генджев и Мустафа Хаджи не са присъствали на описа. Генджев се представляваше от началника на кабинета му Николай Панков, а Хавжи - от правния съветник Асан Имамов. Малко преди края на описа сред присъстващите пред сградата се появиха депутатите от ДПС Юнал Лютфи и Четин Казак. Двамата настояваха да влязат в сградата и чрез полицията поискаха достъп и разговор с частния съдебен изпълнител. Мариан Петков е отказал разговор с тях, защото по думите му „такъв политически натиск върху съдебното изпълнени е недопустим". На извършения опис са присъствали униформени служители от Трето РПУ в столицата, които професионално са се отнесли към ситуацията, изпълнили са задълженията си и са осигурили реда на мероприятието.

Ето какво още съобщи Николай Панков:

„Задълженията към мобилните оператори са изключително големи - над 1 млн. към „Глобул", стотици хиляди към М-тел, които са прехвърлени към частни вземания, тоест към фирми за събиране на дългове. Вървят частни съдебни изпълнители за различни неустойки, по които страна е Мюсюлманското вероизповедание както от Пловдив, Плевен. В момента е насочена ревизия на Национална агенция по приходите, от която длъжностните лица за ревизирания период 2006-2010 година се укриват. Забелязахме, че Мустафа Хаджи се е подготвил да емигрира, защото имаше самолетни билети за Турция. В момента заедно с Касим Дал пред вратите чупят Главното мюфтийство. Абсолютно вандалско отношение към собственото им имущество".

дарик / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи