Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, ноември 23, 2010

Халал козметика

Красива или набожна?

Една нова мания в мюсюлманския свят

Една нова мания в мюсюлманския свят

Между прасетата и червилото има много общи неща, както и между парфюма и алкохола. Жените в арабския свят знаят това, поради което внимават да използват козметични продукти, гарантиращи чиста съвест...

Търговските центрове в Дубай не се отличават по нищо от тези в западните страни: те са големи, пъстри, шумни и препълнени. Разликата със Запада се изразява по-скоро в детайла - един козметичен магазин например приковава погледите със следната реклама: "Гарантирано без свински продукти!".

Разчленени прасета в червилото и пудрата ви!

Че какво е общото между прасетата и козметиката, ще си кажете. В арабския свят ще ви отговорят така: "Западните козметични концерни колят прасетата, разчленяват ги, варят ги, за да произведат след това от тях червилата и пудрите си." И не само това: религиозните мюсюлмани ще допълнят, че парфюмите съдържат алкохол, с който жените обливат телата си ежедневно. Тези "нечисти" съставки изправят мюсюлманките пред дилемата: красива или набожна?

Халал = чисто

Халал = чисто

Решението за всички вярващи жени в арабския свят гласи "Халал козметика". Това са продуктите, гарантиращи чиста съвест. Кремовете, червилата и пудрите са произведени в съответствие с нормите на Шариата. Вместо на свинско и алкохол, производителите залагат на минерали и растителни екстракти. Те са не само "по-чисти", а и по-здравословни, гласи аргументът им.

В Абу Даби и Дубай оборотът от продажбата на подобни продукти се покачва постоянно. И тъй като жените в Обединените арабски емирства се гримират с удоволствие, бизнесът е многообещаващ. Изненадващо е само, че "чистите" козметики се произвеждат не в арабския свят, а на Запад. Канадската бизнесдама Лейла Манди, приела исляма, отдавна е открила тази пазарна ниша. Манди произвежда "халал козметика" под името OnePure. 30-годишната блондинка казва: “Мюсюлманките не искат да се молят по пет пъти на ден със следи от свинско по тялото си.”

Изглеждай добре, без да изневеряваш на вярата си!

Че интересът към "халал козметиката" става все по-голям, е разбрала и живеещата в Лондон Самина Ахтар. Нейната компания "Чистият грим на Самина" произвежда например червила на цена от 8 паунда, а цял козметичен комплект струва 65 паунда. Тя казва: "Много мюсюлманки са притиснати от желанието да изглеждат добре и в същото време да не изневеряват на вярата си". Самина има вече 500 редовни клиенти в Англия, както и запитвания от далечни дестинации като САЩ и Индонезия.

дв / Минаре България

1 коментар:

  1. Напълно съм съгласен arkaşalar парфюм и грим материали са вещества, които влияят върху здравето на човека.

    ОтговорИзтриване


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи