Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, ноември 27, 2010

Биха секретаря на главния мюфтия

Щурм и "Аллах е велик!" срещу полицията

Видео.

Ина Друмева

Група от около 30 мюсюлмани щурмува сградата на Главното мюфтийство с виковете „Аллах е велик!". Групата успя да разбие един от страничните прозорци, а в сградата влезе секретарят на главния мюфтия. Другите протестиращи не успяха да си пробият път сред кордона от полицаи. Баталната сцена се разигра, след като униформени и съдия изпълнител, изпратен от Недим Генджев, блокираха сградата на мюфтийството.

Мюсюлманите, които останаха отвън, забелязаха, че вътре бият секретаря на главния мюфтия. Те направиха повторен опит да влязат вътре, но отново не успяха.

Пред сградата на мюфтийството дойде и самият Мустафа Хаджи, които каза, че не е очаквал подобно нещо. Той допълни, че до вчера вечерта е бил в командировка в чужбина. По думите му не се бият мюсюлмани с мюсюлмани.

Той обясни, че Недим Генджев се опитва с тази провокация да покаже, че има напрежение между него и Мустафа Хаджи. Религиозният водач заяви, че няма такова нещо. „Някои политически сили имат за цел да върнат мюсюлманите в тоталитарния режим на управление", коментира главния мюфтия.

Градският прокурор на София Николай Кокинов дойде пред сградата на мюфтийството и влезе вътре. Стана ясно, че той ще даде разпореждане всички да бъдат изведени от сградата и тя да бъде запечатана, докато са разбере дали съдия изпълнителят, който е влязъл сутринта, е имал изпълнителен лист.

Николай Кокинов каза, че сградата ще бъде под полицейска закрила до началото на следващата работна седмица. Започва досъдебно производство по случая, в рамките на което ще бъдат разпитани всички лица, които имат отношение към сблъсъците пред мюфтийството днес, като в понеделник обяснения ще трябва да даде и съдия изпълнителят.

Той ще трябва да представи документи, на база на които е вкарал в сградата охранителната фирма. Дежурна група с дежурен прокурор са на път към сградата. Те ще направят оглед и евентуално ще опишат дали нещо липсва.

Решението на прокурора Кокинов беше посрещнато с бурни аплодисменти и викове „Браво" от събралите се хора. Мюсюлманите обясниха, че на първо време това е добро решение, въпреки че главният мюфтия също няма да има достъп до сградата.

Самият той коментира, че представлява всички мюсюлмани и ще остане пред Главното мюфтийство, докато и те не се разотидат. Той призова всички присъстващи да не прибягват към насилие.

Полицията загради мястото около сградата на Главното мюфтийство. Недоволни граждани, които живеят или работят на ул. „Пиротска" и съседните от нея протестираха срещу отцепването на пътя, тъй като не могат влизат и излизат от домовете и магазините си.

Четин Казак от ДПС посочи, че в момента в сградата има частна охранителна фирма, наета от „кликата около самозвания мюфтия".

Припомняме, че съдия изпълнител влезе тази сутрин в сградата на Главното мюфтийство. По думите на юриста на мюфтийството Асан Имамов, цитиран от БГНЕС, съдия Мариан Петков е дошъл с хората на предишния главен мюфтия Недим Генджев и полицията му оказва подкрепа. Пред БНР Недим Генджев заяви, че запорът се е наложил заради натрупани дългове на ръководството, начело с Мустафа Хаджи. Припомняме, че Генджев беше възстановен от съда начело на мюсюлманското вероизповедание у нас.

Пред сградата на мюфтийството се събраха над 60 човека. Те твърдят, че имат законно избран главен мюфтия в лицето на Мустафа Хаджи и не искат връщането на управлявалия мюсюлманското вероиповедание преди 1989г. Генджев. Сред хората бяха и депутатите от ДПС Касим Дал, Юнал Лютфи и Четин Казак.

Пред сградата бяха разположени 5 полицейски автомобила и 3 камионетки с тежко въоръжени жандармеристи, които не допускат мюсюлманите да влязат.

Според Асен Имамов, хора на Генджев нямат право да са там, тъй като към настоящия момент "ние представляваме изповеданието, защото чакаме вписване".

Изпълнителният лист, който носи съдията е за опис на вещите на изповеданието, обясни Имамов. Според него обаче се прави въвод, защото се чупели ключалки, а съдията нямал право на това.

Юристът коментира още, че това се прави в почивен ден - „За да не може ние после да влезем, после ще предостави ключовете на Генджев, за да могат те да влезнат, защото те нямат друг ред да влезнат и са манипулирали тук едно изпълнително дело...".

Имамов съобщава още, че съдия-изпълнителят гони от сградата служители, които са на трудов договор. По неговите думи в сградата са хора единствено на частната охранителна фирма "Балкан секюрити".

Припомняме, от началото на септември "Балкан секюрити" охранява сградата, наета от друга фирма въз основа на заповед на Недим Генджев.

нюз.бг / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи