Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, ноември 09, 2010

Президентът на САЩ Барак Обама:постигнат е напредък в преодоляване на неразбирането и недоверието между мюсюлманските страни и САЩ

© снимка:Reuters

Обама иска да преодолее недоверието между мюсюлманите и Америка

Президентът на САЩ Барак Обама заяви днес, че е постигнал напредък в преодоляване на неразбирането и недоверието между мюсюлманските страни и САЩ, но този процес още не е завършил, предаде Асошиейтед прес.

На обща пресконференция в Джакарта с президента на Индонезия Сусило Бамбанг Юдхойоно Обама разкритикува плановете на Израел да построи нови жилища в спорния Източен Ерусалим. "Такива действия никога не са полезни, става ли дума за мирни преговори", каза американският президент в столицата на Индонезия, страната с най-многобройно мюсюлманско население в света.

Обама заяви, че усилията му да подобри отношенията между мюсюлманите и Запада са "искрени" и "трайни". Но все още не е постигнат желаният напредък и има много работа, добави той.

Макар че въпросите на тероризма и екстремизма често доминират в напрежението между мюсюлманския свят и Запада, Обама каза, че отношенията не бива да се ограничават само до въпросите на сигурността. Опитваме се да градим мостове и да разширяваме взаимодействието си с мюсюлманските страни, заяви президентът на САЩ.

За Обама визитата в Индонезия, втората спирка от азиатската му обикалка, е завръщане по родните места. Като малък той е живял четири години в Индонезия, след като майка му се жени за индонезиец, пише БТА. Посещението му бе очаквано с нетърпение, но се заговори, че изригването на вулкана Мерапи може да съкрати и без това краткия му престой, ако се прецени, че облакът от вулканична пепел затруднява въздухоплаването. Говорителят на Белия дом Робърт Гибс каза, че Обама вероятно ще трябва да си тръгне по-рано от предвиденото.

дарик / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи