Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, ноември 27, 2010

Мустафа Хаджи:Целият държавен апарат е ангажиран да помага на Генджев

Безредици пред сградата на Главно мюфтийство

Видео може да гледате тук.

В София след 7-часова обсада, сградата на Главно мюфтийство се оказа запечатана от полицията. В съботната сутрин в Мюфтийството се появява съдия изпълнител с полиция. Решетките са разглобени, а служителите са извадени насила. В вътре заедно със съдебния изпълнител влизат хора на възстановения от съда за председател на Висшия мюсюлмански съвет Недим Генджев. В отговор около сградата се стичат привърженици на Главния мюфтия Мустафа Хаджи, които не желаят Генджев да управлява вероизповеданието.

„Той по времето на Рамадан пуши, един мюсюлманин, който иска да представлява мюсюлманите задължително трябва да спазва петте основи”, коментира Абдулах Сали, Районен мюфтия на Пазарджик.

Хората на Генджев се оказаха заобиколени в сградата. В първи редици бяха депутатите от ДПС Касим Дал, Четин Казак и Юнал Лютфи. Въпреки размаханите документи, опитите им да влязат останаха безплодни.

„Целият държавен апарат е ангажиран да помага на Генджев, съдебната власт, изпълнителната - в лицето на полицията”, каза Мустафа Хаджи, Главен мюфтия.

Висшият мюсюлмански духовен съвет на Генджев, избран през далечната 96 година, е останал последният законен по регистрация, след като съдът отменя трите мюсюлмански конференции след това. От юни месец бившият кадър на ДС се опитва да си върне властта по места и в София.

„Бан Ки Мун да го поиска - без нас конференция няма да има”, беше категоричен тогава Генджев.

Мерките на полицията разгневиха магазинерите от близките улици. Напрежението спадна, чак когато се появи градския прокурор Никола Кокинов. Той обяви, че ще разследва самоуправство.

„В хода на това производство ще бъде разпитани съдия-изпълнителят и всички лица, които са взели днес отношение по случката, заради, която сме се сбрали”, каза Николай Кокинов.

„На фона на това, което става в световен мащаб с екстремизъм, тероризъм и т.н. в никакъв случай не трябва да се допуска да има размирици”, каза Мустафа Хаджи. До понеделник Главно мюфтийство остава запечатано и под полицейска охрана.

бтв / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи