Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, ноември 16, 2010

Бойко Борисов: Байрамът ни учи на мъдрост и толерантност

Бойко Борисов: Байрамът ни учи на мъдрост и толерантност

„Тези важни за мюсюлманите обичаи и ценности са ценности и за нас, християните. Наш дълг е да ги предадем и на децата си”, изтъква премиерът Бойко Борисов в поздравителен адрес по случай най-големия мюсюлмански празник - Курбан Байрам 2010 г.

„Убеден съм, че празник като този ни учи на мъдрост и толерантност и ни прави още по-отговорни и по-добронамерени към ближния” - това заявява министър-председателят Бойко Борисов в поздравителния си адрес по случай най-големия мюсюлмански празник - Курбан Байрам, към българските граждани, изповядващи исляма. По думите му, той, като министър-председател на България, винаги е вярвал, че в основата на едно достойно и благоденстващо общество трябва винаги да стои взаимното уважение и разбиране между различните вероизповедания, културни традиции и обичаи на всички негови граждани. „Приемете моите най-сърдечни поздравления и благопожелания по случай големия празник Курбан Байрам”, казва още премиерът. Той приканва всички да съхранят духа на разбирателството и търпимостта, запазвайки дълбоките морални устои на вярата, както и вярата в човещината и търпението, в милосърдието и човешките добродетели.

„Тези важни за мюсюлманите обичаи и ценности са ценности и за нас, християните. Наш дълг е да ги предадем и на децата си”, изтъква премиерът Борисов. Той пожелава още този празник да събере на една трапеза малки и големи, роднини и съседи, за да си поискат прошка един на друг и да продължат да пазят и разрастват взаимното уважение. „Нека заедно да обединим усилия и да работим за нашето общо бъдеще! Още веднъж ви пожелавам мир, късмет и разбирателство да съпътства ежедневието ви. Честит празник!”, така завършва своето обръщение към българските граждани, изповядващи исляма, премиерът Борисов.

November 2010

"Заман" / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи