Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, ноември 18, 2010

ЗАРАДВАХА БЕДНИТЕ НА КУРБАН БАЙРАМ В ЧЕРНООЧЕНЕ


ЗАРАДВАХА БЕДНИТЕ НА КУРБАН БАЙРАМ В ЧЕРНООЧЕНЕ

Община Черноочене раздаде месото на овен като курбан на социално слаби жители в района.
По традиция общинският курбан се прави един ден преди началото на големия мюсюлмански празник Курбан Байрам Овенът беше заклано, както повелява религиозната традиция. Молитвата бе отслужена от двамата местни имами, а на ритуала присъстваха Кмета на Община Черноочене Айдън Осман, председателя на Общинския съвет Бедрие Газиюмер, общински съветници, служители, кметове на населени места и граждани.
Около 200 нуждаещи се получиха месо за празника. Освен общината курбани за бедните дадоха местни бизнесмени и по-заможни чернооченци.
Курбан Байрам в района започна с тържествени молитви в джамиите. Стотици вярващи се стекоха в храмовете в Черноочене, Комунига, Габрово, Житница, Паничково, Лясково, Бели вир и други населени места от района.
В централното село бе организиран и празничен събор, на който дойдоха над 3000 души от района. За да вземат най-апетитното място десетки търговци настаниха сергиите си още от понеделник вечерта. Люлките и виенското колело бяха атракция за най-малките, а музика на местен оркестър поддържаше празничната атмосфера.
В организирания традиционен футболен турнир на първо място се класира отбора на село Дядовско, а на второ тима на Житница. Свободиново и Даскалово си поделиха трето и четвърто място.
Печелившите бяха наградени лично от Кмета на Община Черноочене Айдън Осман с купа, парична награда и футболна топка.

ИСМЕТ ИСМАИЛ

Кърджаалъ хабер / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи