Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, ноември 27, 2010

Опит в сградата на Главното мюфтийство да бъде въведен Недим Генджев като главен мюфтия

Стълкновение в сградата на Главното мюфтийство

В сградата днес влезе съдия-изпълнител. По разпореждане на градския прокурор на София Николай Кокинов полицията ще запечата стаите и ще поеме охраната на зданието

По разпореждане на градския прокурор на София Николай Кокинов полицията запечата стаите и пое охраната на сградата на Главното мюфтийство в столицата до понеделник.

Мярката се наложи след скандал днес, последвал опит в сградата да бъде въведен Недим Генджев като главен мюфтия, при който възникна стълкновение между хората на Генджев и тези на сегашния главен мюфтия - Мустафа Алиш Хаджи.

По-рано днес агенция БГНЕС съобщи, че около 9 ч. тази сутрин

в сградата на Главно мюфтийство е влязъл съдия-изпълнителят Мариан Петков

и полиция.

Петков дошъл с хората на предишния главен мюфтия Недим Генджев и полицията му оказала подкрепа, разказал за агенцията юристът на мюфтийство в София - Асан Имамов.

Според него хора на Генджев нямат право да са там, тъй като към настоящия момент "ние представляваме изповеданието, защото чакаме вписване".

Изпълнителният лист, който носил съдията, бил за

опис на вещите на мюфтийството,

обясни Имамов. Според него обаче се правил въвод, защото чупел ключалки, а нямал право. Той показа решетките на сградата, които са срязани, и обясни, че са сменени ключалките на вратите.

10 пъти молихме съдия-изпълнителя да ни покаже изпълнителния лист - не ни го показа, отвори папката и до там. "В момента той няма основание да прави въвод, а има единствено основание да извърши опис на имуществото, но той чупи ключалки, което не е част от процедурата за опис", разказал Имамов.

Освен всичко друго това се случвало в почивен ден. "За да не може ние после да влезем, ще предостави ключовете на Генджев, за да могат те да влязат, защото те нямат друг ред да влязат и са манипулирали тук едно изпълнително дело", обяснил ситуацията Асан Имамов.

Според юриста на изповеданието най-лошото, което се случва в момента, е това, че

съдия-изпълнителят е гонил от сградата служители,

които са на трудов договор. По неговите думи в сградата са хора единствено на частната охранителна фирма "Балкан секюрити".

От 3 септември служители на фирма "Балкан секюрити" охраняват сградата на Главното мюфтийство в София със заповед на предишния главен мюфтия Надим Генджев. Според Имамов този документ е с фалшив изходящ номер, тъй като в архивите на мюфтийството такава заповед няма.

Въпреки това настоящият главен мюфтия Мустафа Хаджи издава друга заповед, която да отмени заповедта на Генджев. От фирмата не се съобразяват с документа. На 7 септември ръководството на Мюсюлманско изповедание, начело с Мустафа Хаджи, се среща с главния прокурор Борис Велчев и е изяснено, че Генджев няма право да представлява изповеданието, след като Национална конференция на мюсюлманите, проведена на 31 октомври 2009 г., е избрала нови ръководни органи, включително и главен мюфтия.

Очаква се 50 автобуса с мюсюлмани от цялата страна да пристигнат в София,

"за да опазят сградата на мюфтийството", обявиха хората, които са били изкарани извън сградата.

Нямат право да ни изкарват, казал един от намиращите се пред сградата на мюфтийството, цитиран от БГНЕС. Друг служител обявил, че "идват 50 автобуса насам от цялата страна, ако не сега, следобед ще ги изхвърлим и това е! Събират се, вече трябва да са тръгнали и очаквайте тук да станат много големи неща. Ние не сме съгласни човек, който е диктатор да бъде наш водач."

вести.бг / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи