Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, ноември 27, 2010

Сградата на Главното мюфтийство ще бъде запечатана по нареждане на Софийска градска прокуратура

Запечатват сградата на Главното мюфтийство

27 ноември 2010

София /КРОСС/ Сградата на Главното мюфтийство ще бъде запечатана по нареждане на Софийска градска прокуратура. Това стана ясно след като на място пристигна градският прокурор Николай Кокинов, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. „Сградата ще бъде запечатана и ще остане под полицейска закрила до следващата работна седмица. Образувано е досъдебно производство за самоуправство и за унищожаване и повреждане на собственост. Огледът ще бъде направен от дежурната оперативна група. В хода на това производство ще бъдат разпитани и съдия-изпълнителят, и всички лица, които са взели отношение към днешната случка", каза Кокинов. Той допълни, че до момента не е видял прословутия изпълнителен лист, но се е чул по телефона със съдия-изпълнителя и му е заявил, че в понеделник трябва да даде писмени обяснения и да представи документите на база на които е въвел в сградата частната охранителна фирма и хора на Недим Генджев.

Междувременно на място пристигна групата за оглед, начело с дежурния прокурор от Районна прокуратура в София, който ще ръководи огледа. Думите на Кокинов бяха посрещнати с бурни овации и викове „Браво, браво!" от събралите се на площада пред Мюфтийството представители на мюсюлманското вероизповедание.

„Явно прокуратурата трябваше да се намеси, за да се реши проблема. Народни представители бяха възпрепятствани да влязат в една обществена сграда", коментира депутатът от ДПС Четин Казак. Той беше категоричен, че частният съдия-изпълнител трябва да понесе своята отговорност и изрази удовлетворението си от образуваното предварително производство по случая.

крос / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи