Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, ноември 24, 2008

Имами забраняват йога в Малайзия

Написано от bgВести

понеделник, 24 ноември 2008

Духовните лидери на мюсюлманите в Малайзия забраниха йогата, защото тя била вредна за вярата. Причината била в индуските корени на йогата. За много хора тя е просто физически упражнения помагащи за справянето със стреса. По думите на представители на Националния съвет на Малйзия за фетвите, йога е много повече от упражнения и в нея има елементи на индуизма. Абдул Шукор Хусейн заяви, че отделни елементи, например повтарянето на мантри и поклоните са недопустими и могат да „разрушат вярата на мюсюлманина". Постановлението няма юридическа сила, но много хора в Малайзия се починяват на фетвите. И без тази заповед в Малайзия с йога се занимават предимно пришълци от Китай и Индия, рядко се срещат мюсюлмани.
Пред ВВС мюсюлманинът Адам Джинуд казва, че на него не му пречи и да се моли на Аллах и да се занимава с йога. Прави го в залата. „Не ми пречи на религията, казва той. Йогата помага на хората да станат по-здрави и по-дисциплинирани, да опознаят себе си."
„Медитацията и упражненията за разтягане не пречат на нито една религия", казва и Мани Серакан, един от основателите на йога обществото в Малайзия.
Имамите обаче се противопоставят и казват, че по време на заниманията често се говори индуизма. „Ако някой се занимава само с физическите упражнения е добре, но ако се обърне към духовното ние сме против смесването на двете неща.", казва Осман Бакар от института за изучаване на исляма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи