Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, ноември 29, 2008

В Турция продават жертвени животни по интернет и на лизинг

Търговци прилагат най-различни съвременни похвати, за да привлекат за свои клиенти вярващите мюсюлмани, които искат да спазят обичая и да заколят и раздадат животно на големия мюсюлмански празник Курбан байрам
28.11.2008

Снимка: БГНЕСПредприемчиви търговци в Турция използват най-различни съвременни похвати, за да привлекат клиентите да си купят жертвени животни преди предстоящия Курбан байрам, съобщава турският електронен сайт Хабер3.

Някои вериги супермаркети, месопреработвателни компании и ресторанти предлагат на вярващите мюсюлмани да си купят жертвено животно с едно натискане на копчето на компютъра по Интернет.

Други са измислили схема, при която всеки желаещ може да стане акционер при покупката на едър рогат добитък, като съобразно ислямската религия в купуването на едно животно, например теле, може да участват до седем акционери.

"Купи сега и плати след три празника" е друга от хватките на предприемчивите търговци. Една от популярните в Турция вериги супермаркети предлага на клиентите си да купят курбана на вноски, а ако сумата бъде изплатена в срок до една година, няма да плащат лихва. За желаещите по-ниски вноски, има възможност да платят животното и за 36 месеца.

Друга верига магазини за хранителни стоки пък предлага да заколи вместо клиентите си жертвеното животно, а закупилият курбана ще може да наблюдава целия процес чрез камера. Богоугодният акт щял да бъде извършван в първия ден на Курбан байрама с одобрението на Дирекцията по религиозните въпроси и в присъствието на нотариус и ветеринар. Преди да заколят животното, касапите ще извършват намаз (молитва), а след това месото ще бъде разфасовано, пакетирано и доставено до дома на клиента.

Тази година празникът-КурбанБайрам ще се чества между 8 и 11 декември.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи