Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, ноември 25, 2008

“Та неа”: Манастирът “Ватопед” - оборот над 30 млн.евро, приходи от имотни сделки - 67 млн.евро

25 ноември 2008 | 10:45 | Агенция "Фокус"

Атина. ”Тефтерите” на манастира “Ватопед” крият оборот, надминаващ 30 млн.евро без да се включват приходите в размер на 67 млн.евро, получени от продажбата на имотите, дадени от държавата. Това се посочва в статия на вестник “Та неа” по повод развоя на скандала около светогорския манастир. Заменките между “Ватопед” и държавата предизвика сериозни трусове в правителството и в редиците на управляващата партия. Прокуратурата води разследване. Създадена беше и анкетна комисия в парламента, която разпитва свидетели.
Според публикацията в “Та неа” само дневните разходите на манастира са над 11 000 евро. Това показва бюджетът на манастира, внесен от адвокатите на светата обител в Службата за борба с мръсните пари.
Манастирът има 31 банкови сметки и според обитателите му там няма повече от 51 млн.евро. “Ватопед” обаче има редица дейности като тази на кипърската офшорна компания Rassadel чрез която се разпределят няколко милиона евро.
Изданието коментира и факта, че при вчерашното си явяване пред анкетната комисия на парламента игуменът на манастира Ефрем и монахът Арсениос отказаха да отговарят на въпроси на депутатите и внесоха писмените си изложения по въпроса. В парламента те заявиха, че държавата им е предложила заменките.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи