Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, ноември 20, 2008

Бум на кандидатите за хаджии

От няколко години броят на хаджиите от България, пътуващи организирано за свещените за мюсюлманите земи, постепенно се увеличава, съобщиха от Главното мюфтийство. Независимо от икономическата криза, която засегна много хора, броят на желаещите да станат хаджии, в сравнение с предишната година, се е увеличил с над 50 на сто, отбелязват от мюфтийството.

Близо 720 са мюсюлманите от България, които ще пътуват поетапно тази година за свещените градове Мека и Медина в Саудитска Арабия, за да се включат в традиционното поклонение - хадж. Първата група от 165 души е тръгнала за Медина на 19 ноември, а втората, състояща се също от 165 хаджии, начело с главния мюфтия Мустафа Хаджи, е излетяла тази сутрин. На 25 ноември ще тръгнат поклонниците, които ще пътуват с автобуси.

Междувременно през седмицата тръгна и кампания за мюсюлманския празник КурбанБайрам /Започва от следобедът на 7-ми декември 2008 година,неделя/, която има за цел да събере 300 животни за курбан. Те ще се заколят и раздадат в дните на Курбан Байрама, които започват на 8 декември. Това е един от най-големите празници в ислямската религия, продължава четири дни и с него се почита паметта на мъртвите. По повелята на пророка Мохамед част от месото на тези животни, от които се прави курбана, остава за собствениците им, а друга част се раздава на бедните и нуждаещите се, на детски домове и на домове за възрастни хора, на болници и на мюсюлманските училища.

всекиден,четвъртък,20 ноември 2008

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи