Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, юли 26, 2011

Love.Ribnovo





Юсеин Кунев обича еднакво и трите си съпруги и мисли за четвърта

Love.Ribnovo

Многоженецът се задомил за първи път още на абитуриентската вечер

Така изглежда улицата пред къщата на Юсеин в Рибново.

Румен Жерев

26.07.2011

32-годишният Юсеин Кунев се кълне в любов и на трите си жени.
По-младата Фатме простира прането.
Стуарт
Младите жени носят разноцветни кърпи.
Семейната идилия 3 в 1 на многоженеца от Рибново Юсеин Кунев продължава да е в центъра на общественото любопитство. 32-годишният мъж прилежно и с много любов обгрижва трите си жени. Първата се казва Фатме и му е набор, втората носи същото име, но е на 24 години и 22-годишната Невсе. От първата Фатме щастливият многоженец има син Юсеин младши на 13 години и 9-годишната Фикрие. През април 2007

втората Фатме му ражда в Португалия щерката Фатима

а по-късно тази част от задружното семейство отново се събира в Рибново. Третата жена на работливия и плодовит Юсеин, Невсе, живее в близкото село Филипово. Граждански брак по българските закони има само с абата (каката) Фатме, но ходжите са дали нихят, т.е. благословията си за съжителството му и с трите жени. Така че всички норми са спазени.

„Обичам си ги и трите жени еднакво силно, искрен е Юсеин Кунев. Може и четвърта да се появи, не се заричам, религията ми позволява.” Той е нагледното доказателство, че господ би трябвало да е един и че меракът на мъжа към жената преминава поне 40 дни след смъртта му‘

Юсеин Кунев завършва гимназията в Рибново през 1997 година и за да не губи време в ергенлък, се жени за гаджето си Фатме още на абитуриентската вечер. На следващата година се появява Юсеин-джуниър. Като всички мъже рибновчани Юсеин е добър строител. През 2002 година с баща си работят в Разлог и там се срещат с малката Фатме от село Долно Осеново, община Симитли. За любовта няма прегради и скоро тя пристава на младия мъж и вкупом всички се прибират в Рибново. Където вече на бял свят се е появила Фикрие. Така задружно

под един покрив заживяват Юсеин с двете си жени и двете си деца

баща му, майка му и брат му. После, през 2005 година, с по-младата си булка заминават на гурбет в Португалия. Юсеин работи в строителството, скоро заживяват самостоятелно и при тях идва голямата Фатме. Защото по-младата ражда през 2007 година Фатима и е първата й помощница в къпането и грижите за новороденото. След няколко месеца всички се връщат в Рибново и заживяват сплотено, в шеги и закачки. Находчивият Юсеин открива с част от спестеното в двора си цех за дограма, а двете Фатмета започват работа във френски цех за бельо в селото. Жените си разпределят с удоволствие домашната работа. Малката Фатме обича да готви и гозбите й са без конкуренция. Докато голямата плете чорапи и другите неща за всички деца, по-търпелива е в ръцете. Пералнята се зарежда и от двете, без сортиране на дрехите. Вечер Юсеин се връща от работа и двете жени пърхат около него: „Шефе, искаш ли биричка, кафе или само студена вода”, надпреварват се те.

С отварянето преди няколко години на новия път от село Рибново през Филипово до село Места, а оттам за Банско и Благоевград се ускорява появата в живота и на третата жена на Юсеин – Невсе. Преди 3 години на дискотека във Филипово той се запознава с 19-годишната хубавица. Излизат два пъти на кафе и на третия път й разказва за актуалното си семейно състояние, казва й още, че я обича много и я кани да се присъедини и заживеят всички заедно в Рибново.

Невсе засега отлага, но е готова да му роди дете

и по точно дъщеричка, каквото е неговото желание.

Юсеин справедливо е разпределил вниманието към трите си жени – две вечери в седмицата е във Филипово. Останалите пет нощува в Рибново, но не казва дали една от вечерите отделя само за себе си.

Преди 2 години събрал и трите заедно на неутрален терен, запознал ги, после ги натоварил във вехтия вече голф и ги закарал в благоевградския мол. Изтупаните с дънки и гримирани красавици си избирали сами дрехите. След този ден посещението в мола вече е традиция. Юсеин не им е определил лимит в бюджета, но те сами знаят за какво и колко да харчат. За празниците – обезателно подаръците са в злато. Обещал им е скоро да смени колата с миниван или бусче, за да пътуват всички заедно и с децата.
.
Ревниви съседи му чупили фаровете на колата
През всичките тези години единственото смущение „по трасето” се опитали да му създават съселяните на Невсе от Филипово. Няколко сутрини намирал колата си с изпочупени фарове. Хем преди това той сам прокарал път до къщата на любимата си, където тя живее с баща си и сестра си, деветокласничката Атидже. Започнал и ремонт на къщата им, а на Невсе забранил да работи. Затова тя и сестра й сутрин пият кафе, после чистят и готвят. След това започват да поливат райграса около беседката и барбекюто, направени от Юсеин, чоплят семки и чакат любимия мъж. Злобарите престанали да го дразнят едва когато поставил камери за видеонаблюдение около входа на къщата.

Хората от Рибново са изненадани, но не винят Юсеин за неговото многоженство.

„Той е много трудолюбив и самостоятелен, хвали го кметът на селото Мустафа Авдиков. Вече обзавежда новата си 3-етажна къща. Така че има място за всички, които е поканил.”

в мо / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи