Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, юли 14, 2011

Изселници от Турция ремонтират къщите си в Млечино

Изселници от Турция ремонтират къщите си в Млечино

През летните месеци населението на ардинското село Млечино се удвоява, тъй като пристигат много изселници от Турция. Повечето от тях ремонтират някогашните си къщи, подреждат дворовете и идват да си почиват. Покрай тях и местните вече се сещат да оправят домовете си. Чужденци проявяват и интерес към имоти в района. Това поражда надеждата, че в Млечино още дълго ще има живот, споделят местните жители.
Ърфат Ферад е пристигнал от Бурса. Бащината му къща е грохнала и Ърфат иска да я ремонтира основно. Купил е строителни материали и вече е започнал ремонта.
С брат ми и сестра ми, които живеят в Истанбул отделихме от спестяванията си. Купихме строителни материали за покривната конструкция от Бял извор. В България строителните материали са по-скъпи от тези в Турция, казва Ърфат Ферад. Той е пенсионер и желанието му е всяка година през летните месеци да живее в родната си къща. Най-голям мерак има за градината, да си посади домати, краставици и сам да си ги гледа. Както повечето български изселници в Турция има двойно гражданство и може да избира къде да живее.
В Млечино има още много изселници, които стягат бащините си къщи. Селото е голям административен център в района на община Ардино.
Тасин Касим живее в Люлебургаз, но вече е стегнал имота си. Той е направил основен ремонт на дома си, който вече е с нов покрив, дограма, измазан.
Пенсионирах се преди няколко години. По-добре ни е тук. Въздухът е чист, природата е красива. Идват и синовете ми , които живеят и работят в САЩ, казва Тасин.

Гюнер ШЮКРИ

Кърджаалъ хабер / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи