Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, юли 23, 2011

Терор по християнски

[aftenposten.no]

Масовият убиец от Норвегия е "християнски фундаменталист"

32-годишният Андерш Беринг Брейвик, който според норвежките медии е убиецът на над 80 младежи на остров Ютьоя, е "християнски фундаменталист".

Това определение даде за него полицията, която подозира, че същият човек стои зад бомбения атентат около два часа по-рано в петък, убил поне 7 души и причинил огромни щети в правителствения квартал в центъра на столицата Осло.

По неокончателни официални данни избитите с автоматична стрелба младежи са 84, с което броят на загиналите е общо 91.

Андерш Беринг Брейвик бе задържан от командоси на острова и днес бе обвинен официално за двете престъпления. Полицията продължава да изяснява какви са били мотивите му.

Според норвежките медии той е с консервативни християнски възгледи, масон, последовател на десни радикални организации и вероятно притежава още оръжие. "Асошиейтед прес" посочва, че на негово име били регистрирани пистолет "Глок", пушка и карабина.

Негови съседи казват, че няколко пъти са го виждали да носи "нещо като военна униформа".

Според в."Афтенпостен" полицията не е имала преди някаква информация за Андерш. Изданието допълва, че той се самопределял като "националист" и в интернет форуми се изказвал остро срещу исляма.

В."Дагбладе" посочва, че той е регистриран на адреса на майка си в Осло, но неотдавна се е преместил в друг квартал на столицата. Известно време той е живял на една улица с известни политици, допълва изданието.

През пролетта на 2009г Андерш регистрира фирма за отглеждане на плодове и зеленчуци и сега следствието проверява дали по този начин той не е имал достъп до съставни елементи за експлозиви, за какъвто обикновено се смята изкуственият тор.

След това той регистрира още няколко фирми, но всичките скоро закъсват и отчитат загуби, макар и не големи. Една от тях е предлагала продажби по интернет, друга е щяла да се занимава с внос на стоки.

Андерш е член на масонска ложа и има трета степен в 10-степенната масонска йерархия.

В страницата си във "Фейсбук" той посочва като любими книги "1984" на Джордж Оруел и "Процесът" на Франц Кафка.

В "Туитър" профила си на 17 юли той пуска само едно съобщение, перифразиран израз на Джон Стюарт Мил: "Един човек с вяра е равен по сила на 100 000, които само си гледат интереса".

"В сравнение с другите страни, не бих казал, че имаме голям проблем с десния екстремизъм в Норвегия. Но имаме някои групировки, които сме проследявали в миналото и полицията знае за съществуването им", заяви премиерът Йенс Столтенберг.

По думите му нападателят е превърнал в ад едно райско кътче за младите хора.

"Лично познавам много от хората, които изгубиха живота си там, познавам и техните родители. И, което боли още повече, е, че това място, където ходя всяко лято от 1979г. насам, и където съм преживявал радост, отдаденост и сигурност, беше ударено с брутална сила - един младежки рай бе превърнат в ад."

"Съзнанието не може да го приеме, това е кошмар. Кошмар не само за убитите младежи и техните близки, но и за оцелелите и техните роднини. Завинаги е променен животът на всеки, който е бил там. Млади хора са преживели това, през което никой не бива да преминава - страх, кръв и смърт."

Норвежката агенция NTB определя случилото се като "най-голямото престъпление от омраза".

Един от оцелелите на острова разказва, че облеченият с полицейска синя блуза и отличителни знаци Андерш поискал да говори пред събралите се по повод новините, които те получавали за атентата в Осло. След това извадил автомат и открил безразборна стрелба.

Настъпила паника и много от младежите хукнали да се крият в горичката, да се катерят по дърветата или да скачат във водата. Той системно ги преследвал един по един и ги убивал.

Кошмарът продължил повече от час, като нападателят често крещял "Всички ще умрете, ще ви избия всичките!".

в дн / BgTimes.Net

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи