Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, юли 23, 2011

Християнски терорист изби 91 човека в Осло,Норвегия

Снимка:Християнският терорист,избил 91 човека в Осло,Норвегия / Ал Джазира ТВ

91 души достигна броят на жертвите в Осло

Автор: БНР

Най-малко 91 са загиналите при вчерашните две нападения в норвежката столица Осло, съобщиха световните агенции.

При стрелбата срещу участници в летен лагер на младежката организация на Норвежката работническа партия са загинали 84 души, предаде Ройтерс. Полицията продължава да претърсва крайбрежието край острова.

Други 7 загинаха, а 14 бяха ранени след бомбена експлозия в центъра на града. Мощната бомба нанесе щети и на сградата на правителството. Полицията заяви, че вероятно двете нападения са свързани. Органите задържаха 34-годишен норвежец, който вероятно е имал връзки с десния екстремизъм. Той е бил официално обвинен както за убийствата на острова и за бомбената експлозия в центъра на Осло, съобщи полицията.

Според съобщенията на норвежки вестници, арестуваният се казва Андерс Беринг Брейвик. Той вече дал показания в полицията и изразил готовност "за по-нататъшен диалог с полицията". Засега у него не са установени няма признаци за психическа неуравновесеност. Брейвик е служил в армията и бил член на столичен стрелкови клуб. Владеел до съвършенство различни видове леко огнестрелно оръжие, в това число и автомат.

В различни новинарски форуми, за които в Норвегия се изисква лична регистрация, са намерени коментари от името на Брейвик с възхвала на националистически идеи и критики срещу многокултурното общество. Полицията засега не е установила някакви връзки на обвинения с крайно десни групировки в Норвегия.

Пред "Хоризонт" българинът Христо Маников, който живее в Осло, обобщи последните новини от норвежката столица. Маников каза, че арестуваният мъж се е подготвял отдавна за нападението. От две години той имал фирма за производство на зеленчуци. Чрез нея се снабдявал с изкуствени торове, които използвал за бомбата. Задържаният произхождал от богатите квартали на Осло, но бил краен националист и не одобрявал политиката на правителството за мултинационално общество. Бил добре образован и нямал общо с ислямистките версии за атентата.

От Министерството на външните работи нямат информация за пострадали българи при трагедията в Осло, заяви говорителят на ведомството Весела Чернева.

бнр / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи