Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, юли 20, 2011

Рибново пак се прочу - Усеин се оглежда за четвърта булка, двете му Фатмета са като сестри и не понасят другата

Шейх от село Рибново сключил брак с три жени

Усеин се оглежда за четвърта булка, двете му Фатмета са като сестри и не понасят другата

Снимка "Стандарт"

вторник, 19 юли 2011

Благоевград

Рибново пак се прочу. Този път с "шейха" си Усеин. Той не е от Саудитска Арабия, нито път е от вчера в селището. 32-годишният Усеин е роден тук, а от 7 г. си е спретнал минихарем у дома. Живее под един покрив със законната си съпруга Фатме и с любовницата си със същото име. Така със сигурност няма как да сбърка имената им и да го хокат. Най-любопитното е, че дните на триото минават в мир и сговор. Двете Фатмета се уважават и си помагат. От три години обаче мачото си има и трета жена - 21-годишната Невсе от с. Филипово. Засега тя не живее в къщата му в Рибново, а в бащиния си дом. "Най-важното е доброто отношение и към трите. "Обичам ги всички, нямам любимка и фаворитка. За журналистите е интересно, а за мен е нормално. Всички в региона знаят за нас. Не правя нищо незаконно и нередно", твърди с усмивка шейх Усеин (ал) Кунев.

Как живее един бг шейх в ХХI в.? След работа Усеин, който е собственик на цех за алуминиева дограма, се прибира у дома. На прага го посрещат и двете Фатмета - усмихнати и доволни, че го виждат. Бързат да му направят кафе 3в1 (б.а. в техния случай тази конфигурация е много модерна). Не забравят да извадят и галон студена бира за любимия си мъж. Облечени са в престилки, а косите им са прибрани в забрадки. Докато Усеин се разхлажда с пивото, двете сядат една до друга на масата. Личи си, че

по-старша е законната съпруга на Шефа

както го наричат в харема. "Предупредил е по-малката Фатме да се вслушва в думите ми. С нея много се разбираме. Живеем си чудесно, дори си имаме и свои тайни от него", разказва 32-годишната жена.
Фатме и Усеин учили в един клас в Рибново. Оженили се навръх абитуриентската си вечер през 1997 г. Година по-късно се родил наследникът на Кунев - Усеин-младши. През 2002 г. на бял свят се появила и дъщеря им Фикрие. По-късно обаче шейхът от Рибново срещнал втората си любов сред тютюневите ниви край Разлог. Залюбил се с Фатме от с. Долно Осеново и въобще не се поколебал да я вземе със себе си на гурбет в Португалия през 2005 г. "Само дето и аз бях там. Като ми доведе другата жена вкъщи, се разлютих, изпаднах в шок, станах нервна. Но пък новата бе много кротка и отстъпчива.

След 1-2 месеца вече бяхме първи приятелки

Не съм си и помислила да напускам мъжа си", връща лентата назад жената с най-дълъг стаж в леглото на шейха. Точно тя започнала да къпе щерката на Усеин и малката Фатме - Фатима, която се родила през април 2007 г. в Португалия. Скоро след това чудната тройка се прибрала в родината.
В последния месец къщата в Рибново върти по-младата 24-годишна "булка", защото вече не ходи на работа във френския цех за бельо, където се труди съпругата на Усеин. "Помагаме си. Аз съм тук по цял ден и затова пера, готвя по 2-3 манджи. Не бива да оставим някой гладен. Никога не сме се карали, а сме заедно от седем години", уверява малката Фатме. В този миг на вратата се показва 4-годишната й дъщеря Фатима. "Кажи, щерко!", това са думи не на майката, а на голямата Фатме. "Като мое дете я имам. В ръцете ми израсна", обяснява тя и допълва, че

трите деца също се разбират прекрасно

Двете Фатмета обаче не долюбват третата жена на Усеин - Невсе, макар да са приели избора му. "Има лош характер, много приказва, топи ни на Шефа. Не я щем в нашата къща. Ние двете сме достатъчни тук. Никоя от нас не пипа нещата на другата - дрехи, бельо, обувки, чанти", допълва законната съпруга. Него обаче го хвалят в един глас. Купува им всичко, води ги на пазар заедно с Невсе чак в Благоевград. На

всеки Байрам ги дарява със златни накити

Запазват пълно мълчание как успяват да си го поделят, без да се карат.
"Това си остава между нас. Водя ги и двете на гости във Филипово при Невсе, а нея тук. Просто не са на едно място и не са свикнали една с друга. Като ги събера, ще се разберат, няма страшно", казва с усмивка и оптимизъм шейх Усеин. Той ги води често и трите в различни заведения. Ходили двете жени и трите деца на море в Гърция. Граничните полицаи направили щателна проверка на групата, докато се уверят, че всичко е наред. Той държи много и на трите, затова е сключил брачен договор (б.а. никях) и с малката Фатме, и с Невсе. Само дето

в селото на най-новата изгора му трошат колите

"Изпочупиха ми 2-3 автомобила. Не знам защо е тази злоба. Че съм взел момата ли. Принудиха ме да карам стар "Фолксваген", сложих и камени на къщата на Невсе, която ремонтирам в момента. Строя и гараж", разказва Шефа. Усеин е наясно, че ислямът позволява на мъжа да има до четири жени, но засега на хоризонта няма нова булка, макар да не липсват тайни обожателки.
"Знам и друго за многоженството - че условието е да си справедлив с всички свои жени, аз го спазвам. Никой не знае какво ще се случи в утрешния ден", отваря си вратичка за нова булка в харема шейхът от Рибново. Тези думи не остават без реплика от законната му съпруга. "

Ако разкараш третата, може да мислиш за друга

А до есента да си ни купил по-голяма кола, за да се събираме всички в нея", отсича тя. Усеин успокоява жените си, че ще изпълни задачата - що се отнася до новата кола. Така и не издава тайната на успеха на своето многоженство - как успява да има до себе си цели три жени. С дълбок и пълен портфейл ли? С добро представяне в леглото ли? С уважение и любов поравно и към трите ли е? Но истината е, че никак не е лесно да си шейх, та макар и от гърменското с. Рибново.

Владимир Симеонов

в ст / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи