Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

неделя, юли 24, 2011

Свидетелите на Йехова: как живеят и какво проклинат

Свидетелите на Йехова: как живеят и какво проклинат

В Германия има около 165 хиляди Свидетели на Йехова

В Германия има около 165 хиляди Свидетели на Йехова

Никакъв секс преди брака, единствено четиво - Библията. Правилата за принадлежащите към сектата "Свидетели на Йехова" са железни, включително за младите, които биват сватосвани само с членове на сектата.

Съборите и конгресите на сектата "Свидетели на Йехова" са, наред с другото, средища за сватосване. Точно затова младата жена е добре издокарана, с лакирани нокти, нова рокля, грижливо сресани коси. "Хубаво ли изглеждам, мамо?" "Да, мила!" Момичето е на 17 години, на 14 е посветена в сектата. Като много други млади хора е дошла на този ден тук, в Дортмунд, заедно със семейството си.

Библията определя целия им живот

Всички присъстващи са членове на сектата. Събрали са се за "Връхната точка на годината" - така наричат областния си конгрес Свидетелите на Йехова в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия. "Това е нашият голям семеен празник", казва Михаел Кренцер, говорител на сектата в Дортмунд. И тъй като семейството непрестанно трябва да се разраства, на събора много млади хора търсят и намират бъдещите си брачни партньори.

Така ги кръщават


Така ги кръщават

В 12 провинции в Германия Свидетелите на Йехова са получили статут на обществено-правна корпорация - имат с други думи същия правен статут, какъвто има и протестантската църква. В Берлин съборите им се организират на колодрума, в Мюнхен - в Олимпийския стадион. Обществеността обаче не им обръща внимание. В Дортмунд се провежда най-големият областен конгрес на Свидетелите на Йехова в Германия. Повечето от членовете са от Рурската област - гъсто населена, с висок процент безработица.

В Германия има около 165 хиляди членове на "Свидетели на Йехова". Библията за тях е светиня, тя определя целия им живот. В нея се казва какво бива и какво не бива да се прави. Свидетелите смирено и строго следват каквото е казано. Децата им - също. Мнозина обаче страдат в тази общност, която им обещава Рая, а се превръща в Ада.

Самозадоволяването - дяволско проклятие!

Студент, бивш член на сектата, казва: "Не искам повече да съм на това бунище". От дете го мъкнели по събори и конгреси, в училище другите деца му се присмивали, бащата прогонил първата му приятелка, на 18 години той завинаги напуснал дома си. Цената на придобитата свобода - завинаги е загубил семейството си.

В брошура под заглавие: "Въпроси на младите хора - практически съвети" младите Свидетели на Йехова могат да прочетат например, че хомосексуализмът е забранено нещо, а самозадоволяването - дяволско проклятие. В брошурата има и специални напътствия как младият член на сектата да провери дали е намерил верния партньор в живота. Един от съветите гласи: "Четете заедно Библията и добре внимавайте дали партньорът ви ревностно слуша проповедите и участва в съборите."

АГ, ШпО, Б. Рачева, В. Шопов


Радио "Дойче веле" / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи