Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, юли 23, 2011

Християнски фундаменталист с крайнодесни възгледи направи втори 11 септември

Заподозреният за атаките в Норвегия е християнски фундаменталист с крайнодесни възгледи

23 юли 2011

Осло. Въпреки че мотивът остава неясен, портретът на заподозреният за двойните атаки, при които загинаха най-малко 91 души, се оформя като на християнски фундаменталист, флиртувал с политическото крайнодясно. 32-годишният фермер за органична продукция беше арестуван в петък след бомбена експлозия в централната част на Осло и стрелба в младежки лагер близо до столицата.
Местни медии го идентифицираха като Андерс Беринг Брейвик, a публикувани снимки във Фейсбук го показват като човек с дълга руса коса и пронизващ поглед. В социалната мрежа той се описва като "християнин" и консервативен".
"Със сигурност има политически възгледи, клонящи към десните, както и анти-мюсюлмански, но е прекалено рано да се кажи дали това е мотив за действията му", заяви полицейският комисар Севинунг Спонхайм, цитиран от АФП.
Предполага се, че за по-малко от два часа заподозреният е извършил две атаки, които изглежда, че са имали за цел управляващата лейбъристка партия. Първата атака е бомбено нападение в района на правителствени сгради в Осло. При втората атака на 40 километра от столицата се смята, че заподозреният е открил огън срещу млади хора, които са били на лагер на младежкото движение на лейбъристите на остров Утоя.
По-рано беше огласено, че той е купил шест тона тор през май, които на теория могат да се използват при направата на експлозиви.

иаф / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи