Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, юли 13, 2011

"Ал Джазира Балкан" стартира от 1 ноември 2011 г.:Телевизията ще се гледа и в България, но със субтитри

"Ал Джазира Балкан" стартира от 1 ноември 2011 г.

13 юли 2011

Телевизията ще се гледа и в България, но със субтитри.

Сараево, Босна и Херцеговина /КРОСС/ Балканската Ал Джазира ще започва да излъчва своята програма на 1 ноември, разкри Горан Милич за портала "Сараево-Х". Предвижда се Централното студио на телевизията да бъде разположено в Сараево, като ще има студия и в Загреб, Белград и Скопие. Той говореше и за заплащането на журналистите в "арабския Си Ен Ен".

"Не може да говорим за цифри, но те не са астрономически. Тук две неща са важни: а това е, че заплатите в "Ал Джазира Балкани" са редовни и стабилни ", заяви Милич.

Той добави, че на медийната сцена на бивша Югославия повече от 15 години са в сила "паралелни информационни състави" и че "Ал Джазира" ще бъде умерена в представянето.

"Аз знам, че в Сараево вестници писаха, че престъпника Ратко Младич е изхвърлен от съдебната зала в Хага, но ние ще кажем, че е отдалечен. Ще използваме изрази, които са попримерни, няма да има квалификации", добави Милич. Според Милич, в Сараево привършва изграждането на централното студио.

"Програмата за Балканите ще се излъчва на южнославянските езици, които взаимно лесно се разбират (Босна и Херцеговина, Сърбия, Хърватска и Черна гора). В останалите страни от региона, Ал Джазира ще се превежда на езиците, които се говорят в тези страни", обясни Милич.

Отговаряйки на въпроса защо централната студио се намира в Сараево, а не в Белград или в Загреб, Милич обясни, че това е "изключително заради контактите, които някои хора от Босна и Херцеговина имат с хора от Ал Джазира, особено с техните хора, които работят в Турция" .

"Оценки показват, че в Сараево можем най-евтино да постигнем това, което ни трябва. Ал Джазира ще има журналистически пунктове и в Загреб, Белград и в Скопие", добави Милич.

Той се спря и на последните спекулации, че един от въпросите за журналисти от Сърбия ще бъда да се произнесат какво мислят за независимостта на Косово. "Невероятно е как тази лъжа обиколи региона и сега за това се говори като за гол факт. Въпросът гласеше: "Кои международно-правни основи виждате за независимостта на Косово?"

Защото в биографията на това лице пишеше, че е завършила право, като е специализирала международно право. Нас ни интересуваше нейния начин на мислене, това не е въпрос за хора от Сърбия", увери Милич.

Още:

Online Al Jazeera TV,arabic here.


"Сега, когато "Ал Джазира" говори, светът слуша !"

Online Al Jazeera TV,english here.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи