Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, май 16, 2009

Waterboarding или "давене" на затворници

Шефът на Конгреса влезе в престрелка с ЦРУ

Председателят на долната камара на Конгреса Нанси Пелоси встъпи в публичен спор с ЦРУ заради суровите му методи за разпит на заподозрени терористи, предаде Ройтерс. В хода на пресконференция Пелоси официално обвини службите, че през 2002 г. преднамерено са подвели Конгреса относно употребата на противоречиви практики като т. нар. waterboarding или "давене" на затворници. Тя за пореден път призова със случая да се заеме специална комисия, макар Белият дом да се опасява, че подобно разследване в крайна сметка може да опетни и част от демократите.

Гневният тон на Пелоси идва седмица, след като ЦРУ на свой ред обяви в доклад, че тя е била информирана за провежданите практики и не е възразявала срещу тях навремето.

Спорните методи на ЦРУ напоследък се превърнаха в един от основните източници за напрежение във Вашингтон. Все повече демократи призовават президента Барак Обама да даде одобрението си за съдебно преследване на чиновниците и агентите, участвали в спорните практики, докато републиканците настояват, че с тяхна помощ разузнавателните служби са успели да предотвратят не една атака срещу САЩ.дневник

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи