Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, май 26, 2009

Франция обяви война на Сциентоложката църква

Във Франция започва процес срещу Сциентоложката църква

Жена се оплака, че я изнудвали за пари


image
Антония Коцева

Франция е на път да обяви война на Сциентоложката църква, започвайки съдебен процес заради подозрение в измами, предаде Би Би Си. В центъра на събитията е оплакване на жена, на която представители на църквата в Париж предложили да си направи безплатен тест, след което й поискали огромна сума пари. Тестовете на сциентолозите, провеждани с уреда е-метър, целят да отстранят анормалните преживявания на човека или лошото наследство чрез “прослушване”, което разкрива “травмите”. След като бъде проведена тази процедура, сциентолозите обявяват тествания за “чист”, “способен да контролира материята, енергията, пространството и времето”. Адвокатите на измамената жена ще заявят в съда, че сциентолозите се опитват да печелят пари чрез оказване на психологически натиск и използване на “съмнително научно лечение”.
Преди две седмици и в Белгия започна процес срещу Сциентоложката църква, припомня агенция „Белга“. Федералната прокуратура настоя делото за измами, изнудване, нарушение на търговския закон, както и за нелегално практикувана медицина и ръководене на организирана престъпна група да бъде разгледано от криминален съд. В Брюксел се намира централата на сциентолозите в Европа, която обединява хиляди.
Учението е създадено през 1950 г. в САЩ от Лафайет Рон Хъбард, който се опитвал да съчетае идеите на Зигмунд Фройд, Карл Юнг и далекоизточните индуистки вярвания за кармата и прераждането. Ватиканът не приема учението и реагира остро на твърдението на основателя Хъбард, че човешкият мозък е перфектен компютър, а спасението на човечеството е саморазвитието. Сред най- известните членове на Сциентоложката църква, която е смятана за една от най-богатите в света, са актьорите Джон Траволта и Том Круз. Миналата година в Германия тя бе обявена за незаконна.
Преди три месеца в предаването “Здравей България“ на Нова тв бе съобщено, че нашето Министерство на държавната администрация е изпращало служители на курсове по мениджмънт, организирани от сциентолози, като за това се плащало по 320 лв. на човек. Това учение е нелегитимно в България. Впоследствие министър Николай Василев опроверга новината, разпространена и от други медии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи