Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, май 01, 2009

Накърняване на религиозните чувства на християните и мюсюлманите

29. 04 .2009

ОИК протестира срещу видеоиграта „Христос срещу Мохамед”

Вчера мониторинговата група за наблюдението на ислямофобски прояви, създадена от Организацията ислямска конференция (ОИК), изрази своето безпокойство от появата на нова видеоигра. В нея двете основни действащи лица са Иисус Христос и пророкът Мохамед, които се бият до смърт. В своя официална декларация въпросното звено към ОИК отбелязва, че електронната страница www.metro.cu.uk е пуснала видеоигра, озаглавена “Faith Fighter”. Според авторите на документа в нея „някои свещени религиозни символи като Иисус Христос и пророкът Мохамед влизат в битка, която задължително завършва със смърт.” В декларацията на ислямската организация се поставя акцент върху факта, че „тази игра представлява накърняване на религиозните чувства на християните и мюсюлманите”. Според авторите на становището „тя не служи за нищо друго, освен за поощряване към насилие и нетолерантност”.

Ръководството на мониторинговата група на ОИК призовава притежателите на портала бързо да изтеглят въпросната игра за забавление от световната мрежа.

От фирмата производител “Molleindustria” реагираха светкавично и незабавно оттеглиха версията “Faith Fighter”, замествайки я с “Faith Fighter 2”. В портала http://www.molleindustria.org/faith-fighter те заявиха, че изразяват съжаление за „използването на ирония и насилие”. Според тях новият вариант „предлага позитивна, ненасилствена и възпитателна игра, която възпитава в духа на универсалните ценности толерантност и уважение. Отново в чисто ироничен стил от “Molleindustria” заявяват, че този път играта може да бъде играна от деца във всяка възраст, религиозни лидери и дори журналисти.

Все пак прави впечатление, че фигурата, чийто прототип е човек, изповядващ ислямската религия (тъй като има чалма върху главата си), има черна точка върху лицето. Най-вероятно по този начин компютърните дизайнери са целели премахването на всякаква алюзия с пророка Мохамед. За да бъде пълен контрастът с предходната версия на оспорваната видеоигра, авторите са направили така, че задържането на маркера върху някой от персонажите, олицетворяващи различните религии по света (християнство, ислям, юдаизъм, будизъм, конфуцианство и други), предизвиква появата на червени сърца. Целта на състезанието е играчите да съберат максимален брой символи на любовта, бликащи от дадената религиозна фигура, а не колко дълго предпочитаният религиозен символ може да издържи в лютата битка срещу противника.ориентбг

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи